Chec cu ciocolata

de rena in Dulciuri, 14 Iun 2014 | 5072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250gr.faina
  • 5 oua
  • 250gr.zahar
  • 2 linguriti praf de copt
  • 5 linguri cu ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 300gr.ciocolata neagra din menaj
  • 250gr.frisca lichida
  • o fiola cu vanilie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Separam albusul de galbenus.Albusurile le batem cu un praf de sare,si galbenusurile cu zahar si esenta de vanilie.

Cernem faina cu cacao si praful de copt.

Intr-o tigaita punem ciocolata la topit cu frisca lichida cand ia clocot dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata si se face o crema fina.

Cu telul sau cu spatula amestecam galbenusul cu albusul batut cu miscari usoare ,apoi punem cate o lingura din faina cernuta si amestecam usor,punem jumatate din faina apoi adaugam compozitia de ciocolata amestecam usor si continuam sa punem celalanta jumatate de faina.

La sfarsit punem cele 5 linguri de ulei amestecand usor.

Luam tava o tapetam cu ulei si faina ,adaugam compozitia si bagam la cuptor preaincalzit incercand cu o scobitoare din cand in cand.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Pentru mai multa bunatate putem pune glazura de ciocolata pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]