Chec brun

de susu in Prajituri, 25 Feb 2011 | 4895 vizualizari

 

Reteta de la Layla, un chec delicios doar ca eu am folosit fructe uscate si nuci in loc de alune.

 

INGREDIENTE

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar brun (de preferat pudra, il puteti face la rasnita de cafea)
  • 3 oua
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri crema de ciocolata nutella sau finetti
  • O mana de fructe uscate sau nuci (merisor, banana, papaya, stafide, ghimbir)
  • Esente
  • Cognac
  • Un praf de sare
  • Coaja de portocale si lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec brun:

Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se tapeteaza o forma detasabila de tort de vreo 23 cm. Se pune ¾ din aluat, se adauga crema de ciocolata si se trece cu furculita prin aluat pentru a distribui crema pe toata suprafata si se pune aluatul ramas. Netezim frumos deasupra si punem fructele uscate. Se da la cuptorul incins pentru 50-60 de minute la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec brun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]