Chec aperitiv cu ton

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2015 | 7594 vizualizari

 

Checul aperitiv este bun si potrivit oricand ...este bun cald sau rece...poate fi servit ca atare sau alaturi de o salata, la pachet ....Noi am servit alaturi de cartofi prajiti :)

 

INGREDIENTE

  • 160 gr ton in ulei
  • 150 gr porumb dulce
  • 11 masline
  • 3 fasii rosii uscate in ulei
  • 1\2 ardei gras verde
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 rosie ( pentru decor)
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ton:

Intr-un bol punem tonul bine scurs de uleiul din conserva, maslinele fara samburi si taiate in doua,porumbul dulce , ardeiul spalat,curatat si taiat julienne si fasiile de rosii uscate bine scurse de ulei si tocate marunt . 

Presaram sare dupa gust si amestecam bine ingredientele.

Separat in alt bol batem cele patru oua spuma cu putina sare si piper.

Adaugam ouale in bolul cu legume si amestecam usor . 

Punem apoi faina impreuna cu praful de copt si amestecam . 

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt si tapetati cu faina) . Punem compozitia si ornam cu felii de rosie. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce checul s-a rumenit frumos la suprafata. 

Cand checul este gata , il scoatem din cuptor , il lasam sa se racoreasca putin apoi il feliem .

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]