Chec aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2019 | 7056 vizualizari

 

O reţetă versatilă! Cu fel de fel de variaţiuni în secţiunea ingrediente ;) :D Un aperitiv super fain pentru pacheţelul şcolarului, studentului şi al angajatului, care nu are pauză de masă ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă! ;) 

 

INGREDIENTE

  • codiţe de ciuperci cca. 250 g,
  • bacon cca. 100 g,
  • piept de pui gătit cca. 100 g,
  • salam salcrud cu ardei 4-5 felii,
  • salam salcrud 4-5 felii,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • praz 1 tijă albă,
  • ouă 8 bucăţi,
  • făină albă cca. 300 g,
  • praf de copt cu şofran 1 plic,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • caşcaval ras cca. 150 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Codiţele de ciuperci se fierb în apă rece cu 1 lingură de sare, cca. 10 minute neacoperite, la foc mediu cca. 10 minute, apoi se strecoară şi se taie felii.

Într-un vas încăpător se pun ciupercile, o parte din caşcavalul ras, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, pieptul de pui mărunţit, mezelurile , de asemenea, mărunţite şi prazul tocat. Se asezonează de sare I piper. Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece. Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!

Spor şi poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]