Challe sau Paine impletita

de rivka in Piine, 31 Aug 2009 | 8479 vizualizari

 

Cantitatile sunt pentru 1 paine, eu fac de obicei cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 375 grame faina
  • 1 lingurita sare
  • cca 3 linguri zahar
  • drojdie(dupa indicatile de pe pachet la cantitatea de faina, eu folosesc de obicei proaspata dar se poate folosi si uscata la plic)
  • 2 oua
  • putin ulei(eu folosesc de floarea soarelui)
  • apa calduta(cat cuprinde faina)
  • 1 ou batut cu pensula
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Challe sau Paine impletita:

Se aseaza ingredientele pe rand intr-un castron de bucatarie, faina, ouale ,sarea, zaharul,putin ulei, drojdia si apa calduta si se amesteca cu mana pana se desprinde aluatul de pe vas.

Se acopera si se lasa la crescut.

Cand aluatul s-a dublat se formeaza suluri din aluat din care se impleteste painea, se unge cu oul batut cu pensula, se stropeste cu mac din belsug, se pune painea intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se mai lasa vreo 10 minute la crescut, se da la cuptorul incins inainte la 200 grade pentru aprox 30-35 minute.

Se scoate, se lasa sa se odihneasca, se taie felii si se serveste cu ce poftiti.Noi o mancam cu cas si rosii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Challe sau Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Miha 1

01.09.2009, 18:14

Super!

boscodina 1

22.09.2009, 20:45

frumoase halot , imbie la Shabat si la un An Nou dulce!
Gmar hatima tova!

elena1988 1

19.01.2011, 12:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pentru mic dejun