Ceafa de porc la cuptor

de jolygina in Porc, 6 Feb 2015 | 4174 vizualizari

 

am facut aceasta reteta de craciun sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceafa de porc intreaga
  • 500ml vin
  • 1 capatana usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • piper boabe
  • sare grunjoasa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura melasa
  • 300ml suc de rosii
  • o mana de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor:

Pregatim carnea spaland-o si apoi cu varful unui cutit facem niste buzunarele mici pentru a introduce graunti de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,asa au aroma mai multa .

Preparam sosul amestecand sucul de rosi cu piperul ,melasa ,mierea si cimbrul apoi masam carnea si o asezam in tava in care o coacem in care am pus deja vinul rosu .Acoperim cu folie alimentara pentru cateva ore ,eu am lasat-o de seara pana dimineata apoi o dam la cuptor timp de o ora la foc mic cam 180 de grade,  nu inainte de a pune deasupra sarea grunjoasa si migdalele .

Inainte de a o scoate din cuptor o verificam cu un bat de frigarui sa vedem daca este coapta, daca batul intra usor inseamana ca este ok .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu legume si otet balsamic