Castraveti la otet (pentru iarna)

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 3 Sep 2014 | 6720 vizualizari

 

Aceasta este reteta pe care o pregateste mama mea in fiecare an si cu care nu da gres niciodata. Nu se adauga nici un fel de conservanti, aspirine sau mai stiu eu ce.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti mici (pentru a ii putea aseza in borcanase)
  • 2-3 cepe potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1,5 l otet
  • flori de marar
  • boabe de piper si de mustar
  • cate o lingurita cu sare (de bucatarie) si o alta de zahar pentru fiecare borcan in parte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la otet (pentru iarna):

Spalam castravetii, foarte bine, cu apa rece.

Legumele (ceapa si morcovii) se curata de coaja si se taie in felii/rondele.

Se asaza castravetii in borcanase impreuna cu legumele, florile de marar, boabele de piper si mustar.

Se presara sarea si zaharul (cate o lingurita pentru fiecare borcanas), se adauga otetul (cam un sfert din capacitatea borcanului) si se completeaza cu apa. 

Se asaza apoi toate borcanele intr-o cratita mai mare, umpluta cu apa, si se fierb la foc mic, pentru 30-40 de minute.

Dupa racirea completa, se depoziteaza in camaruta bucatarasului. :)

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru legume si condimente sunt orientative. Se adauga dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la otet (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]