Castraveti in otet

de katty in Muraturi, 12 Sep 2017 | 6021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • marar uscat
  • coriandru boabe
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 5 linguri sare neiodata (de sac)
  • 1 litru otet
  • 2 litri apa
  • 500 gr zahar
  • 1 plic de conservant
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Spalati castravetii si taiati capetele. Taiati ceapa solzisori si morcovii rondele subtiri.
Aranjati castravetii in borcane, alternand straturi de castraveti cu ceapa, morcovi si marar uscat.
Puneti apa la foc impreuna cu otetul, sarea, zaharul, piperul boabe, coriandru, mustarul si foile de dafin. Lasati sa dea cateva clocote, apoi turnati solutia fierbinte peste castraveti , nu inainte de a dizolva in ea plicul de conservant. Acoperiti borcanele cu capacele si lasati-le pana a doua zi.

Daca mai este nevoie, completati cu aceeasi solutie. Presati usor deasupra castravetilor cu bucati subtiri de lemn pentru a nu se ridica deasupra solutiei. Inchideti capacele ermetic si puneti-le la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

14.09.2017, 23:11

Ce bunătate!

Cofetarul Vesel 1

17.09.2017, 12:55

Ancutsa 1

18.09.2017, 11:05

Tare buni! Si eu am pus saptamana trecuta cateva borcane cu castraveti, desi e destul de cald la noi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]