Cartofi zdrobiți cu spanac

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 30 Ian 2013 | 6694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 450 g spanac,
  • 3+1 linguri ulei de măsline,
  • 1/2 linguriță boabe de muștar,
  • 1 linguriță chimen măcinat,
  • 1/4 linguriță boia iute,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi zdrobiți cu spanac:

Cartofii se pun la fiert în coajă. Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească. Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă. Se taie în bucăți potrivite. Încingem uleiul de măsline într-o tigaie care nu lipește și adăugăm cartofii pe care-i călim pentru 15-20 minute sau până se rumenesc bine pe toate părțile, amestecând din când în când.

Într-un castron amestecăm toate condimentele (boabe de muștar zdrobite, chimen, boia, usturoiul pisat, ghimbirul ras).  Adăugăm 4-5 lingurițe de apă și amestecăm bine. Când cartofii sunt gata se scot pe un platou. Adăugăm în tigaie 1 lingură ulei de măsline și condimentele amestecate. După 2-3 minute adăugăm spanacul (decongelat - în cazul în care folosiți spanac congelat) și amestecăm bine. Stropim cu zeamă de lămâie și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. După 2-3 minute readucem cartofii în tigaie și amestecăm bine.

Servim imediat ca atare în zilele de post, ca și garnitură la friptura preferată sau stropiți cu smântână pentru cei care nu adoră carnea :)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi zdrobiți cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

31.01.2013, 09:05

AnyCostescu 1

31.01.2013, 11:57

arata apetisant

laura_n 1

31.01.2013, 15:50

ceeee bineeee arata !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu legume