Cartofi gratinati cu afumatura

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 5257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gcartofi
  • 300 g afumatura
  • 4-5 cepe mari
  • 2 linguri cu smantana
  • 3-4 oua potrivite
  • 200 g cas sarat
  • cateva frunze de busuioc
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • piper si rozmarin dupa gust
  • cativa catei de usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu afumatura:

Taiem cartofii in felii si ii punem la fiert, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute.

Intre timp, taiem afumatura in felii si o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ceapa si o calim pana ce devine translucida. Turnam vinul alb si fierbem la foc mic 5-10 minute (cat sa scada).

Scoatem cartofii intr-un vas de yena ("uns" cu usturoiul feliat), ii condimentam dupa gust cu sare si piper, presaram busuiocul tocat, adaugam ouale batute impreuna cu smantana, afumatura si ceapa calita, iar deasupra asezam casul taiat in cuburi mici. Coloram cu suc de rosii si dam vasul la cuptor pentru 40-50 de minute.

Se serveste cald.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional, se poate adauga putin cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval