Cartofi evantai

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2013 | 12340 vizualizari

 

Tot am savurat on line acest preparat! Iată că într-o seară de toamnă ia venit rândul;) Atenție trebuie să vă înarmați cu răbdare, uneori, vorba lui Dia, cartofii se gătesc mai greyu decât carnea :D

 

INGREDIENTE

  • cartofi roșii de Covasna cca. 8 bucăți,
  • șuncă de porc cu mirodenii cca. 100 g,
  • telemea de capră Delaco cca. 100 g,
  • sare aromată Panacris,
  • ulei de măsline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi evantai:

Cartofii se curăță, se așează într-o lingură mai mare, apoi se tai felii, nu până la capăt. Sunculița și telemeaua se taie felii subțiri și se pun între semifelii de cartofi. Se asezonează cartofii împănați cu sare aromată, se presară puțin ulei de măsline, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins acoperit, cca. 50 de minute la foc mediu. După acest timp se descoperă și se mai lasă cca. 10 minute la rumenit. Se cosnumă ca atare la cină sau la prânz cu salată de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi evantai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ianculubita 1

20.10.2013, 09:17

buuuun trebuie sa fie;cred ca ma voi inarma si eu cu ceva rabdare ca nu am facut asa ceva

Constelatialeu 1

20.10.2013, 10:14

Panacris 1

20.10.2013, 16:26

Muțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]