Cartofi Dauphinoise

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 19 Dec 2017 | 6179 vizualizari

 

O rețetă simplă clasică franțuzească, plină de arome de brânză, usturoi și cartofi. Sigur poate face parte din meniul de Crăciun!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 ml smântână lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 lingură unt
  • 200 g brânză cheddar sau gruyere
  • 2 lingurițe de cimbru - opțional
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă cu usturoi tocat mărunt, aproape făcut pastă. Apoi ungem tava cu o lingură de unt. Cartofii se curăță, se spală și se taie felii cât mai subțiri. Se pun în apă rece și se dau în clocot pentru 10 minute. Punem laptele și smântâna într-o crăticioară pe foc și încălzim ușor. Se strecoară cartofii, apoi se pun în tava unsă.
Se condimentează cu sare și piper. Se toarnă smântână amestecată cu laptele peste cartofi. Se presară cimbru, apoi brânza rasă. Se dă la cuptor pentru 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aloo bonda