Cartofi aurii cu carne de la garnita

de Gicuta in Porc, 28 Mai 2015 | 6164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cartofi
  • 800 g carne de la garnita (carne , carnati, costite)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei vegetal
  • sare piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aurii cu carne de la garnita:

      Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe jumatate(7-8 minute). Ii punem intr-o strecuratoare(5 minute) si ii lasam sa se scurga de apa .  Dupa ce s-au scurs , ii presaram cu  sare si piper si ii asezam intr-o tava, intr-un singur strat. Turnam uleiul peste ei si introducem tava la cuptorul incalzit la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Se intorc la jumatatea coacerii. Daca ii doriti mai aurii,  ii lasati mai mult la cuptor . La final vom avea cartofi crocanti la exterior  si moi in interior.

    Cat timp cartofii sunt in cuptor, scoatem carnea din garnita (prajita deja), o punem intr-o cratita si o lasam sa se incalzeasca bine(pana untura incepe sa sfaraie).  Scoatem carnea cu o paleta si o punem sa se scurga de untura pe hartie absorbanta.Asezam carnea si carnatii pe platou si servim fierbinte, alaturi de muraturi sau salata.Sa aveti pofta!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii cu carne de la garnita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu miere si mustar