Cantik

de Giana in Vita, 15 Oct 2013 | 22363 vizualizari

 

Cantik (se citeste geantâc) - se fac din aluat cu drojdie, care se umple cu carne de vita tocata si ceapa cruda. O reteta veche dar inca la moda si foarte apreciata in zona Dobrogei. Noua ne place foarte mult si servim acest preparat ca fel principal pt ca sunt foarte satioase.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • drojdie (cat o nuca)
  • 250 ml lapte cald sau iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
  • o ceapa potrivita (data prin razatoare)
  • sare, piper, boia de ardei dulce, menta

Ulei, iaurt/smantana si un galbenus de ou (optional) pt uns.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantik:

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi aluatul inghite cam 500 g de faina.

Condimentam carnea si o amestecam cu ceapa tocata marunt sau data prin razatoare.

Dupa ce a dospit aluatul se fac bilute (eu le fac cam cat un ou de gaina ca sa nu muncesc prea mult), le intindem cu mana, le umplem cu carne si le impachetam in forma de semiluna lipind bine marginile ca sa nu se desfaca. Le ungem cu ulei pe ambele parti (ca sa nu se lipeasca intre ele) si le asezam una langa alta in tava unsa cu ulei. Se mai lasa putin la dospit si se ung cu iaurt/smantana si galbenus de ou (optional). Eu le-am uns doar cu iaurt.

Se introduce tava in cuptor si se coc pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor si le servim calde alaturi de o salata, compot sau ayran/sana.

 

TIPS-URI

1

Ca sa inmuiem crusta de deasupra le putem stropi cu putina apa imediat cum le scoatem din cuptor, insa eu prefer sa pun o tava deasupra, le las 5 minute si se inmoaie de la aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lia_ 1

16.10.2013, 15:28

ce misto!!!

Bya Ralu 1

16.10.2013, 19:34

bun bun

Giana 1

16.10.2013, 23:03

Va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Flatbread cu branzeturi si rosii