Cannelloni cu spanac si branza

de La Ancuta in Cannelloni, 11 Iul 2012 | 6891 vizualizari

 

Stiu ca la caldura de afara nu prea aveti chef sa dati drumul la cuptor, dar pentru cannelloni cred ca se poate face o exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 10 cannelloni
  • 500 g spanac
  • 2 cepe verzi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 g branza framantata de oaie
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • marar
  • Sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri rase de faina
  • sare, piper
  • nucsoara
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 150 g cascaval pentru ras (eu am folosit cas)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu spanac si branza:

Spalam bine frunzele de spanac apoi le fierbem 3-4 minute in apa cu sare. Scurgem bine si apoi le tocam marunt.

Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le sotam in 2 linguri de ulei si 2 de apa. Adaugam apoi spanacul si lasam la foc mic pana se evapora toata apa.
Condimentam cu sare, piper si marar tocat apoi dam de pe foc. Adaugam smantana si branza framantata si amestecam pana se omogenizeaza.

Lasam sa se racoreasca si intre timp pregatim sosul bechamel.
Intr-un vas topim untul iar apoi adaugam faiana si amestecam bine, ca sa nu se prinda. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Continuam sa amestecam pana se ingroasa sosul iar apoi dam deoparte si condimetam cu sare, piper si nucsoara.

Intr-o tava termorezistenta punem un stat de sos bechamel apoi cannelloni pe care i-am umpluti cu amestecul de spanac si branza.
Deasupra turnam sosul bechamel ramas si radem cascaval, sau in cazul meu, cas.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~ 30 de minute, sau pana se rumeneste usor cascavalul.

Lasam putin sa se racoreasca iar apoi putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu branza si verdeata