Canelloni improvizati cu spanac si telemea

de mihaelaradu in Cannelloni, 6 Feb 2012 | 4709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 10 canelloni:
  • 10 tuburi canelloni (paste)
  • 250 gr spanac fiert si tocat
  • 2 fire ceapa verde sau jumatate ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr telemea/ feta
  • cascaval ras sau parmesan
  • sare 
  • piper
  • Pentru bechamel:
  • 50 gr unt
  • 3 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara/scortisoara
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni improvizati cu spanac si telemea:

Spanacul se spala bine, se fierbe si se toaca marunt.

Intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul, adaugam spanacul, telemeaua, sare si piper dupa gust, amestecand pentru 1-2 minute.

Sosul bechamel se pregateste astfel: se topeste untul in care se caleste faina. Se adauga laptele si se amesteca mereu pentru a nu se forma cocoloase. Se potriveste dupa gust cu sare, piper si nucsoara/scortisoara.

Intr-un vas de yena uns cu unt, se toarna cateva linguri de bechamel peste care asezam tuburile de paste canelloni umplute cu compozitia din spanac. Turnam restul de sos bechamel si presaram cascaval/parmesan.

Dam la cuptorul preincalzit pentru 30 minute, la o temperatura de 190 grade. 

Dupa ce se scoate tava se lasa la racit pt 10 minute.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Pastele se umplu foarte usor si repede cu ajutorul unei lingurite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni improvizati cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Canellonni cu spanac si branza