Calamari picanti cu paste

de Ksenya in Fructe de mare, 1 Aug 2016 | 10163 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida.Pe cat de rapida si simpla pe atat de buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg inele calamari
  • 1 -2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 700-800 rosii mici
  • 3 linguri ulei masline
  • 300 g paste ( eu am avut scoici)
  • o legatura patrunjel verde.
  • un varf de cutit fulgi de piper Cayenne
  • 100 g vin alb sec.
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari picanti cu paste:

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam vinul.,mai lasam cateva minute,adaugam rosiile taiate pe jumatate sau in 4 in functie de marimea rosiilor. Lasam pe foc pana sunt gata calamarii .Testam cu furculita,daca intra usor ,atunci sunt gata.

Separat fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Strecuram pastele si le adaugam in oala cu calamari .Amestecam si lasam pe foc 2 minute. La sfarsit potrivim de sare si adaugam dupa preferinte fulgii de ardei iute.

Se serveste cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Patrunjelul se poate inlocui si cu busuioc.

2

Folositi pe cat posibil, calamarii proaspeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari picanti cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia