Budincă ţărănească - aperitiv

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2013 | 17750 vizualizari

 

Cu siguranţă că tuturor vi s-a întâmplat la un moment dat să aveţi diverse ingrediente prin cămară ori frigider care să tenteze într-un fel sau altul dar pe care le-aţi fi dorit combinate într-un singur fel. Cam aşa ceva s-a întâmplat şi la mine cu meniul ce va fi prezentat mai jos, căci este inspirat din combinaţiile făcute din bătrâni cu diverse sortimente de alimente găsite repejor, la îndemână, în casa omului gospodar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi (de preferinţă nu foarte mari)
  • 14ouă
  • 200 gr. brânză de vaci (telemea)
  • 100 gr. caşcaval
  • 20 gr. ulei
  • 300.gr salam (pot fi cârnaţi afumaţi, kaiser)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă ţărănească - aperitiv:

Este uşor de preparat, mai greu de digerat, săţios şi îmbietor.

Cartofii i-am fiert în coajă, mi se pare că-şi păstrează mai bine gustul. I-am lăsat la răcit, i-au curăţat şi i-am tăiat rondele. Am pus la fiert (în acelaşi timp cu cartofii, în vas separat) 11 ouă. După fierbere le-am decojit şi le-am tăiat rondele. Am feliat salamul, am răzuit brânza şi caşcavalul pregătindu-le pentru a fi aşezate într-un vas de yena.

Astfel, am pus cca două linguri de ulei în vasul de yena, am pus un rând de felii de salam, unul de cartofi, un strat de brânză şi unul de ouă. Alternanţa straturilor ţine de gustul fiecăruia. La finalizarea rândurilor, se presară caşcavaşul ras şi se dă  la cuptor cca 10 minute. Între timp se bat 3 ouă cu sare şi piper ( şi alte mirodenii, după gust) şi se adaugă peste caşcavalul ce a început să se topească. Se lasă la cuptor până la rumenire.

Poftă bună să aveţi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă ţărănească - aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu surimi