Budinca de paste

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2014 | 4143 vizualizari

 

Ideea a plecat de la reteta pregatita de catre Deyu, aici http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-paste-cu-branza-dulce-44008.html
Multumesc :-*

PS. Poze intermediare nu am, intrucat, initial, nu m-am gandit ca o sa postez reteta. Plus ca aparatul meu foto se deschide foarte greu (cred ca s-au stricat acumulatorii sau incarcatorul :-?? ) si imi pierd rabdarea cand e lumea mai draga!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste spiralate (cu rosii si spanac Agnesi)
  • 200 gr branza proaspata de vaci
  • 100 ml smantana (grasa)
  • 4 oua mari
  • un cub de unt
  • 4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • optional: coaja rasa de lamaie si un praf de scortisaora
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste:

Incepem prin a fierbe pastele (in apa cu putina sare), le scurgem apoi de apa fierbinte si adaugam cubul de unt, amestecand usor pana la topirea completa a acestuia.

Separat, punem branza proaspata intr-un bol, adaugam pe rand zaharul, smantana si ouale, presaram coaja de lamaie si praful de scortisoara si omogenizam ingredientele. Pastele le incorporam compozitiei de branza, dupa care le turnam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu foarte putin ulei sau unt moale. Le coacem cu ajutorul programului BAKE, la o temperatura de 150 de grade pentru un timp de 55 minute.

Se pastreaza calde in vas, lasandu-le sa se raceasca treptat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional se pot adauga fructe (niste visine ar fi fost ideale :P )

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu visine si nuca de cocos