Briose pufoase cu zmeura

de CameliaR in Dulciuri, 27 Aug 2015 | 4021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 140 g zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina
  • 100 ml suc de portocale
  • 40 ml frisca lichida
  • 150 g zmeura
  • 200 g ciocolata alba
  • 125 ml frisca
  • 100 g unt
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose pufoase cu zmeura:

Pentru crema o sa folosim ultimile 3 ingrediente. Topim la bain-marie ciocolata alba peste care turnam frisca, iar cand acestea s-au topit si omogenizat luam de la bain-marin si adaugam untul.Amestecam incet pana se topeste. Aici ar fi trebuit sa o punem la frigider timp de 1-2 h. Eu nu am avut timp si am pus-o la congelator timp de 15-20 min si a iesit perfect si asa. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Pregatim tava de copt cu hartiutele pentru briose.

Pentru aluatul brioselor o sa amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute untul la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam ouale pe rand mixand dupa fiecare,adaugam sucul de portocale si frisca. Mixam la viteza mica. Folosind o lingura de lemn incorporam faina putin cate putin impreuna cu praful de copt. La sfarsit vom avea un aluat destul de dens. Punem o lingura de aluat la baza hartiei iar deasupra punem 5-6 fructe de zmeura.

Peste zmeura vom pune o lingurita de aluat chiar daca fructele nu vor fi acoperite integral.Dam la cuptor timp de 15-20 minute la 175 grade C. Briosele trebuie sa se raceasca complet inainte sa le ornam cu crema.Intre timp scoatem crema din frigider si mixam pana se deschide la culoare, dupa care o mai lasam la frigider 10-15 minute. Folosind un poche formam vartejuri deasupra brioselor. Puteti pune deasupra cremei si o zmeura. Sunt absolut minunate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose pufoase cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]