Briose cu migdale

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 2527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr unt topit
  • 350 gr faina alba
  • zahar vanilat 2-3 plicuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • 4 oua
  • 10 linguri de lapte
  • Migdale felii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu migdale:

Se amesteca intr-un vas ouale,zaharul,vanilia,coaja de lamaie si untul pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, si omogenizam intreaga compozitie pana cand aluatul capata ceva consistenta si este usor elastic.La sfarsit de tot adaugam si migdalele felii si amestecam.

Luam tava de briose si formele de hartie (optional),asezam hartia in tava si turnam aluat in fiecare hartie cam trei sferturi.La sfarsit (daca doriti) pe fiecare briosa se mai pun cateva felii de migdale.

Se da la cuptor la foc potrivit 25-30 min.Incercati cu o scobitoare,una din briose,daca aceasta este curata inseamna ca s-au copt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Rocsi 1

16.06.2013, 20:39

Se vede ca iti plac mult briosele. Si mie imi plac!

MotanLaOale 1

17.06.2013, 08:32

papabundetot 1

17.06.2013, 09:12

Da Rocsi,as face mereu numai briose cu tot felul de arome si combinatii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dovleac