Briose cu fructe de padure si ciocolata alba

de Bucataras Diana in Mancare copii, 22 Iul 2019 | 2039 vizualizari

 

Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • 300 g fructe de padure,
  • 150 g ciocolata alba,
  • 200 g unt,
  • 300 g zahar,
  • 440 g faina,
  • 4 oua,
  • 140 ml lapte,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • esenta vanilie sau zahar vanilat,
  • 1 praf sare,
  • Pentru topping: 60 g faina,
  • 60 g zahar,
  • 60 g unt rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe de padure si ciocolata alba:

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte. Mixam (cu mixerul sau in vasul robotului) untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam laptele treptat, alternand cu faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam fructele de padure si ciocolata taiata bucatele.

Intr-o tava speciala pentru briose (sau in forme) asezam hartiutele pentru briose si le umplem cu compozitie circa 2/3.

In alt castron, amestecam rapid, cu degetele, untul rece impreuna cu faina si zaharul pana obtinem o compozitie sfaramicioasa. Presaram deasupra hartiutelor si dam la cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Cand sunt gata, le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe de padure si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine