Briose cu dovleac

de epurasha2bb in Prajituri, 22 Aug 2010 | 5473 vizualizari

 

sunt delicioase !

 

INGREDIENTE

  • 1/2 dovleac mic
  • 2 linguri de miere
  • 1 praf de scortisoara
  • 3 oua
  • 5-6  linguri faina(eu am pus dupa ochi)
  • 1 praf de copt
  • 1/2 iaurtel  Cremosso
  • pt.decor frisca  si sirop de zahar ars
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovleac:

Se coace dovelacul si se scoate miezul.Jumatate din el se paseaza ca un piure, se adauga mierea si praful de scortisoara, iaurtul si apoi 3 galbenusuri.Separat batem albusurile spuma atre cu un parf de sare.Omogenizam apoi amestecul de  galbenusuri cu albusurile si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.Incingem cuptorul din timp si ungem cu unt si tapetam cu faina o tava cu forme de briose.Turnam cu lingura din amestec pana le umplem aproape de tot lasand o margine de 2 cm ca sa aiba loc sa creasca.Se coc la foc potrivit pana ce cresc bine.,Se orneaza cu frisca si sirop de zahar ars .

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Corinuta 1

23.08.2010, 00:54

Ce bine arata!Si ce dragutze sunt fetitele tale!

Dana Cristea - pusikmea 1

23.08.2010, 07:35

ce scumpe sunt fetitele tale

epurasha2bb 1

23.08.2010, 21:19

multumesc fetelor, va pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare