Briose cu crema de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 11 Apr 2011 | 9491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 100 ml lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie, topita
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata:

Incinge cuptorul la 180˚C.

Pentru crema, pune pe foc frisca cu ciocolata, lasandu-le pana cand ciocolata se topeste iar amestecul se omogenizeaza. Pune sosul de ciocolata la rece pentru 2-3 ore.

Pentru briose, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte, ciocolata amaruie topita si esenta de rom. Intr-un vas amesteca ingredientele uscate apoi inglobeaza in compozitia precedenta. Imparte aluatul obtinut in forme de silicon pentru briose sau in tavi de briose tapetate cu foi de copt. Da briosele la copt 20-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.

  Bate compozitia cu ciocolata si frisca pana cand devine crema, aprox. 4-6 minute.

  Taie cate un capacel din fiecare briosa. Umpla briosele cu cate 1-2 lingurite de crema apoi acopera cu capacelele taiate. Poti decora briosele cu frisca alba sau colorata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Adriana