Despre briose, numai de bine. Un desert atat de versatil si indragit, incat e prima idee pe lista atunci cand ai pofta de ceva dulce si rapid.
Pentru aceste Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens, am folosit: faina, cacao, zahar, ulei, otet, lapte si fulgi de ciocolata.
Cum se prepara aceste Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens:
Tapeteaza cu hartii de briose tava de copt speciala. Eu am avut niste forme mari si am facut 6 briose. Daca folosesti forme obisnuite, vor iesi undeva la 10-12 bucati.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie.
Intr-un bol, pune faina, sarea, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Amesteca bine toate ingredientele cu un tel, sa fie distribuite uniform.
Adauga otetul si uleiul si amesteca usor. Nu te speria daca se faramiteaza usor aluatul. Adauga laptele si romul si amesteca energic pana obtii un aluat lucios si fin.
Incorporeaza fulgii de ciocolata, cu ajutorul unei spatule.
Pune din compozitie in formele de copt.
Coace briosele in cuptorul incins, pentru 20-25 de minute. Poti face proba scobitorii daca vrei.
Dupa ce s-au copt, scoate tava din cuptor si lasa briosele la racit.
Sunt grozave, super pufoase si cu gust intens de cacao.
Sa va fie de folos!