Briose cu afine si struguri

de Valclaudia in Prajituri, 10 Aug 2013 | 5991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte rece
  • 10 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina (cu varf)
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita otet
  • 1 ciorchine strugure alb
  • 100 gr.afine
  • 5 biscuiti cu tarate din comert
  • bomboane de ciocolata

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine si struguri:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si praful de sare.

In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet,zaharul vanilat ,nuca de cocos si laptele rece, apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.

Turnam in formele de briosele cate o lingura din acest amestec, zdrobim biscuitii si presaram cate putin peste aluat in forme (vor absorbi zeama lasata de fructele proaspete!), apoi adaugam in fiecare forma cate 2-3 boabe de strugure si cateva afine.

Dam tava cu briose la cuptor (preincalzit; la temperatura moderata, 170-180 grade) pana trec testul cu scobitoarea.

Le scoatem din cuptor, asezam cate o bombonica de ciocolata drept mot, le lasam sa se raceasca apoi le scoatem din forme si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diaconta 1

10.08.2013, 21:18

delicioase

Rocsi 1

10.08.2013, 21:27

Cred ca au iesit foarte bune. Iau doua sa am pentru maine

laura_n 1

11.08.2013, 15:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]