Braduti cu scortisoara

de Mitinita in Prajituri, 23 Dec 2011 | 3922 vizualizari

 

Un dulce rapid pentru sarbatori,care poate fi folosit si ca ornament pe masa. Gasiti in josul paginii tehnica in imagini.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie proaspata (cub de 25 de gr)
  • 3 linguri de zahar pentru lapte
  • varf de cutit de sare
  • Pentru presarat
  • 3 linguri de zahar
  • 1-2 lingurite de scortisoara Kotanyi 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu scortisoara:

 

Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat.

Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie de marime ovala. Se amesteca zaharul si scortisoara si se presara peste foaie.

Foaia se impatureste ,se taie partea de jos. Se cresteaza aluatul din 3 in 3 cm pana sus. Se despatureste foaia si se rasucesc capetele.

Se adauga partea de jos,dedesuptul bradului.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 de minute sau pana cand e rumenit bradutul. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca