Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

de Miha in Dulciuri, 25 Oct 2010 | 8555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • Pentru umplutura:
  • 75 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 40 g zahar
  • 60 g unt
  • 130 g lapte praf
  • nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos:

Umplutura:

In vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Mixam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul devine o crema fina. Turnam crema intr-un castron si adaugam nuca de cocos pana ajungem la consistenta dorita.

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu frisca lichida. Omogenizam apoi cu un penson aplicam in strat de ciocolata pe formele de silicon. Dam la congelator pentru cateva minute pana se intareste, apoi mai aplicam un strat si dam din nou la congelator. Repetam operatiunea ori de cate ori este necesar sa obtinem un strat grosut de ciocolata.

Umplem formele cu crema de cocos, apoi mai aplicam un strat de ciocolata. Eu am renuntat la ultima operatiune, am lasat bomboanele fara fund :)) ca deja eram pictata tota cu ciocolata si fii-mea la fel. :))

Se dau formele din nou la congelator pentru cateva minute, apoi se scot cu atentie bombonelele, pe care le vom pune pe hartiute speciale. De preferat ar fi sa se puna bombonelele direct pe hartiute, sa nu lasam amprente pe ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ''Ciresica''