Biscuiti pentru iepuras

de divainbucatarie in Dulciuri, 22 Apr 2011 | 3600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • coaja rasa de la 1/2 limetta,
  • 1 lingurita suc limetta,
  • 175 g faina
  • 1 galbenus,
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pentru iepuras:

Mixam untul cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja si sucul de limetta. Incorporam faina, apoi adaugam galbenusul. Amestecam bine pana aluatul devine neted. Facem din el o minge, il invelim in folie de plastic si il lasam la frigider minim 30 de minute. Dupa ce s-a racit intindem o foaie subtire de aluat (pe un blat de lemn pe care am preasarat faina). Aluatul trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 2mm.

Decupam iepurasii si ii punem in tava pe hartia de copt. Ii coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10 minute. Daca nu aveti forme de iepurasi, taiati niste cercuri pe care le alungiti apoi si el faceti sa semene cu un ou. Ii punem sa se raceasca pe un gratar si ii decoram cu nutela.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru iepuras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de post (simpli sau umpluti)