Bab gulyas la ceaun

de Corinuta in Mancaruri cu carne, 21 Mar 2018 | 15512 vizualizari

 

Așa cum îi stă bine românului, ne place să ne adunăm din când în când, mai ales vara,dar și iarna și să punem de ceva bun....la ceaun.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc afumata (de care va place)
  • 2 carnati afumati
  • 600 g fasole uscata boabe (puteti pune din conserva, e la fel de bun)
  • 200 ml ulei
  • 2 cepe mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2-3 morcovi mari
  • 1 felie de telina
  • 500 ml bulion
  • 2-3 linguri pasta de ardei iute(dupa gust)
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bab gulyas la ceaun:

Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute.

Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe rand, intai ceapa pana devine sticloasa, apoi usturoiul, morcovii, telina, ardeii. Se condimenteaza cu putina sare si piper, se adauga carnea taiata bucati, foile de dafin si pasta de ardei iute. Se adauga si 2 litri de apa fierbinte, cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.

Cand carnea e aproape fiarta, se adauga carnatii taiatii felii, fasolea scursa din conserva, sosul de rosii si se lasa sa mai fiarba 15-20 de minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt si mai lasam sa dea cateva clocote. Gustam cat e de sarata si mai condimentam daca e necesar.

Servim fierbinte cu paine proaspata si muraturi.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bab gulyas la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulyas din tineret bovin