Ardei surpriza

de oanapl in Mancaruri de legume, 16 Aug 2017 | 3725 vizualizari

 

Pentru această rețetă m-am inspirat de la Rocsi (https://www.bucataras.ro/retete/gogosari-copti-umpluti-cu-cascaval-si-ou-66018.html ) și am reinterpretat rețeta ei. Inițial, am vrut să pregătesc gogoșari umpluți, dar din păcate nu am găsit să cumpăr, astfel încât am achiziționat câțiva ardei grași roșii, care semănau cu niște gogoșari. Eu am adăugat în plus vinete și măsline, am înlocuit ouăle de găină cu cele de prepeliță și am folosit pătrunjel în loc de mărar și busuioc.
Rețeta este delicioasă și îi mulțumesc lui Rocsi pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • 5 ardei
  • 10 ouă de prepeliță
  • 50 g cașcaval
  • sare
  • piper
  • 1 cubuleț de unt
  • 50 g măsline
  • 1 vânătă mică
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei surpriza:

Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când îi curățați.
După ce s-au răcit, îi cureți ușor de pieliță, le scoți cotorul și semințele.

Între timp, speli vânăta, o ștergi și o tai cubulețe, îndepărtezi cubulețele care conțin semințe multe, și o pui la călit în uleiul încins, pentru câteva minute. Adaugi sare și piper după gust. Lași să se răcească cubulețele de vinete și apoi adaugi măslinele tăiate rondele și cașcavalul dat pe răzătoarea mare.
Ungi un vas termorezistent cu unt.
În fiecare ardei, pui amestecul de vinete, apoi spargi câte 2 ouă de prepeliță deasupra.
Introduci vasul în cuptorul incins, la 180 de grade C, până când ouăle sunt făcute (pentru aproximativ 25 de minute).
Când sunt gata, scoți ardeii și presari pătrunjelul tocat mărunt.

 

 

TIPS-URI

1

Aveți mare grijă când curățati ardeii, pentru că riscați să se rupă și să curgă umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]