Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 20 Aug 2011 | 10148 vizualizari

 

Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 7-8 ardei capia mari
  • o cana si jumatate orez
  • 400 gr ciuperci
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 catei usturoi
  • cimbru
  • patrunjel
  • o cana suc rosii
  • 2 linguri pasta tomate
  • 150-200 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia
  • o lingura zahar
  • 100 gr masline
  • faina alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi:

Daca doresti un ,Ardei capia umplut intr-o zi de post, reteta aceasta e ceea ce cauti.

Curatam ardeii de codite si cotoare.
Ii spalam bine si-i oparim pt un minut in apa clocotita.
II lasam cu gura-n jos, la scurs.

Spalam orezul.
Il punem intr-o craticioara si adaugam apa cat sa-l cuprinda apoi il punem la foc mic. Lasam pana se umfla si scade apa.(amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei)

Adaugam sare, piper, cimbru, putina boia.
Curatam ceapa si morcovul.
Ceapa o tocam fin iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem putin ulei la incins si calim usor ceapa si morcovul (2-3 minute)
Adaugam ciupercile (fierte) tocate .
Mai lasam la foc mic 5 minute, amestecand.
Oprim focul.

Lasam sa se raceasca dupa care amestecam orezul, amestecul cu ciuperci, 50 ml ulei, pasta de tomate, sare si piper daca mai este nevoie.
Adaugam o lingura faina alba si omogenizam.

Umplem ardeii cu acest amestec dupa care trecem partea cu umplutura "la vedere" prin faina alba.

Ii asezam intr-o tava pentru cuptor.
Turnam 2 - 3 cani de apa, acoperim vasul si dam pentru 35-40 minute la cuptor la foc mediu.

Scoatem tava, cu o lingura invartim ardeii pe cealalta parte, adaugam sucul de rosii amestecat cu putina sare si piper, vinul si zaharul ,apoi maslinele si usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.
Bagam tava la cuptor si mai lasam pentru 35-40 minute.
Trebuie ca sosul sa fie scazut si gros, iar ardeii si umplutura fierte bine.
Asezonam cu patrunjel verde, tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

kamy 1

07.10.2011, 12:36

buni asa pe langa o....fleica ,ceva....

Dya Daniela Andrei 1

07.10.2011, 21:51

artanu 1

12.10.2011, 11:19

Excelenti, am facut ieri reteta , daca mi se permite, cu o mica completare : in loc de ardei merg foarte bine - am probat - dovleceii .Bravo pentru reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]