Aperitiv tartelete cu ciuperci

de Veronica22 in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2017 | 2824 vizualizari

 

"tarte si placinte rumenite si iscusite"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 170 gr faina 
  • 120 gr unt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr ciuperci
  • 40 gr unt
  • 4 linguri de smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa alba
  • sare si piper
  • Decor
  • 1-2 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tartelete cu ciuperci:

Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini.
Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min.

Dupa acest timp, intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt.

Dam la cuptor la foc mediu cam 10 min.
Umplutura:
In timp ce aluatul e in frigider si apoi la cuptor, pregatim umplutura.
Ceapa tocata marunt se caleste in unt topit. Adaugam ciupercile taiate feliute subtiri. Se inabusa 2-3 min. Adaugam patrunjelul tocat marunt, smantana si potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade.

 Dupa 10 min, scoate tarteletele din cuptor, apasa pe fund sa se desumfle care s-au umflat si umple-le cu compozitia de ciuperci. Mai lasam apoi la cuptor 7-8 min.

Se scot din forme si se decoreaza cu felii subtiri de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tartelete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de conopida