Aperitiv tarta cu dovlecel

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2018 | 2868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 varf cutit sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 25 ml apa
  • Umplutura:
  • 2 dovlecei mici (700 g)
  • 400 g telemea
  • 3 oua
  • 150 g smantana groasa
  • sare
  • 6-8 rosii cherry
  • 50 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu dovlecel:

Pentru aluat: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi, se pune oul, sarea, praful de copt si la sfarsit apa. Se tine aluatul in frigider, timp de  30 minute.

Umplutura: Dovleceii se taie rondele si se pune sare. Amestecati si lasati 10 minute. Telemeaua se da pe razatoarea ( cu ochiuri mari) si se amesteca cu smantana si ouale si putina sare.

Se intinde aluatul intr-o tava rotunda ( la mine, a avut  diametrul de 29 cm). Se inteapa cu furculita, se pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole (pe care le puteti pastra pentru alte tarte), pentru a-si pastra forma. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 25 minute, foc mic.

Se ridica hartia de copt cu fasolea si se toarna jumatate de cantitate de branza peste aluat, se asaza rondelele de dovlecei, pe 2-3 straturi si se pune restul de crema de branza. Se orneaza cu rosiile cherry, taiate in jumatati si cascval ras. Se coace 45 minute, foc mic sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort mimosa.

de Adele 4

la 08:32

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]