Aperitiv omleta Rossini

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2018 | 4150 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"
O omletă in memoria compozitorului italian Rossini.
Era cunoscut ca un mare amator al mancarurilor cu trufe si cu 'foie gras'- ficat de gasca.
Cea mai renumita reteta cu numele Rossini este Turnedo-ul (tournedos) Rossini compus din muşchi de vită prezentat pe o felie de paine trasa in unt peste care troneaza un medalion de foie gras rumenit, stropit din belsug cu un sos brun aromatizat cu vin de Madeira si trufe razuite...
Trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta.
Numite și „diamantele pământului” sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Am avut sansa de a primi o  trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua proaspete
  • 20 g de lamele de trufa neagra
  • 50 g de foie gras in bloc taiat in 2 felii
  • 1 lingura de suc de trufa neagra
  • cateva picaturi de ulei trufat
  • 20 g de unt
  • sare, piper proaspat macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta Rossini:

Taiati trufa in lamele foarte fine.

Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.

Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie maruntita de ficat de rata, piper proaspat macinat si sucul de trufa neagra. Amestecati.

Amestecati restul de foie gras cu trufele maruntite ramase.

Intr-o tigaie mica, incalziti untul. Varsati ouale batute.

Cand omleta s-a prins, puneti piureul de ficat de rata trufat pe o jumatate din omleta si rasturnati deasupra cealalta jumatate de omleta.

Lasati inca 3-4 minute, puneti pe o farfurie de prezentare , stropiti cu cateva picaturi de ulei trufat si decorati cu lamelele de trufa pastrate .

Serviti imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta Rossini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]