Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2018 | 2327 vizualizari

 

O reteta deosebita astazi cu trufă neagra.
Trufele sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Datorită dificultății în găsirea lor sunt numite și „diamantele pământului”, fiind foarte scumpe.
Am avut sansa de a primi o  trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța.
Trufele negre sunt culese in ianuarie si februarie cand sunt in plina maturitate.
Sunt sterilizate imediat dupa culegere intr-un borcan iar sucul lor poate fi folosit.
Am utilizat-o pentru a face o 'fritata' - un fel de omleta italiana in care am adaugat sparanghel verde si rosii confiate.
O reteta simpla si eficace, trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/fritata-omleta-cu-asparagus-si-trufa.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 6 fire de sparanghel verde
  • 1 ceapa salota
  • cateva lamele de trufa neagra
  • 1 lingura de suc de trufa neagra
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de rosii confiate
  • lapte
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra:

Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza.

Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor).

Taiati ceapa salota marunt si rumeniti-o in uleiul incins, intr-o tigaie mica.

Bateti bine ouale cu un pic de lapte, adaugati sare si piper.

Adaugati lamelele si sucul de de trufa.

In tigaia unde ati rumenit ceapa, puneti peste ceapa sparanghelul scurs si taiat in 2 si rosiile confiate taiate bucatele.

Adaugati deasupra ouale.

Puneti la cuptorul incins la 180°C sub grill, 10 minute, intorcand-o dupa 5 minute.

O puteti face de asemenea pe foc.

Serviti-o fierbinte sau rece.

Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume