Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2022 | 13288 vizualizari

 

O altă variantă de chec aperitiv cu ce ai prin cămară și frigider.
Uneori nici nu te gândești cât de bine se pot combina unele ingrediente! ;)
Spor și poftă bună!
P.S. Nici aici n-am avut parte de poze artistice ptr prezentare! A făcut parte din meniul aniversar ptr TataZmeu ;) și cu musafirii nu te pui ;) :)))

 

INGREDIENTE

  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină alba de grâu cca. 250 g,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Mozzarella cca. 200 g,
  • Cașcaval ras cca. 150 g,
  • Cubulețe bacon cca. 200 g,
  • Ciuperci de pădure murate cca. 200g
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Castraveți murați feliați cca. 200 g,
  • Anghinare conservată cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pentru topping:
  • Baby morcov congelat cca. 100 g,
  • Mozzarella cașacaval rasă cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati:

Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.

Ceapa verde se curăță și taie rondele.

Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc.

Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge și se mărunțește

În amestecul de ouă și făină, se adaugă, ceapa verde, ciupercile, baconul, cașacavalul ras, castraveții feliați murați, mozzarella mărunțită, apoi se asezonează de sare şi piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în formă de chec, tapetată cu ulei și puțină făină, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Înainte de a se pune la copt se așează baby morcovii și se presară cașcaval ras deasupra.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]