Alivenci moldovenesti

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2010 | 14499 vizualizari

 

Nu stiu daca asta e reteta originala, banuiesc ca sunt mai multe variatiuni, eu asta am gasit-o si am incercat-o. Nu mi-a parut rau.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 300 g malai
  • 500 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 4-5 oua
  • 1 lingurita cu varf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci moldovenesti:

Intr-o cratita de 3 litri se pune la fiert laptele cu untul si sarea. La primul clocot se adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase si se fierbe 3-4 minute pana se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Cand e aproape rece se adauga branza, smantana, galbenusurile si faina si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna peste compozitia cu malai amestecand usor cu telul. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 50-60 de minute la 180 de grade.

Se taie in patratele si se servesc calde cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (19)

Corinuta 1

11.09.2010, 23:31

Papati cat doriti, am facut o tava mare

elena1988 1

08.02.2011, 11:00

intradevar este foarte buna cred ca am facut-o de mii de ori pana acuma, numai ca eu nu pun lapte, reteta o am din bucataria pentru totii o editie mai veche cred ca din 2009 parca, merita sa o incercati este foarte buna

Cris2711 1

26.11.2011, 21:42

bune alivencile

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]