Alivanca moldoveneasca

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2011 | 22894 vizualizari

 

by Miha

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 30 g unt
  • 30 g smantana
  • 30 g faina
  • 50 g malai
  • putina sare
  • 100 ml smantana
  • 50 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivanca moldoveneasca:

Intr-un bol mixam branza de vaci cu galbenusurile de ou, adaugam apoi sarea, untul moale, smantana, faina si malaiul.

Separat in alt bol cu mixerul batem albusurile spuma tare si le incorporam peste compozitia de mai sus; amestecam cu lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

Alivanca o intindem intr-o forma unsa cu unt si o dam la cuptor .  Servim alivanca fierbinte cu glazura de smantana indulcita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]