A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Burger cu carne de vita

Postat de: cristina1985 in Vita

Varza se taie marunt, daca nu aveti  razatoare speciala, se pune sare si se amesteca cu mainile. Se lasa 15-20 minute, dupa care se pune ulei de masline cu busuioc. Carnea gata preparata...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lime

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul:  Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugati zaharul, mixati bine, apoi uleiul. Adaugati faina, praful de copt, zeama de lamaie, vanilia si amestecati...Citeste continuarea

Aperitiv budinca cu pui, ciuperci...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor. Pieptul de pui se...Citeste continuarea

Iahnie de fasole pestrita

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Fasolea se scoate de seara, din congelator, ca să se dezghețe, iar a doua zi se spală in două-trei ape și se pune la fiert, cu apă rece. Se spumuiește, când se adună spumă la...Citeste continuarea

Desert clatite de post

Postat de: Oana in Dulciuri

Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se...Citeste continuarea

Salau la cuptor

Postat de: sufletista in Peste

Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust. Spalam pestele, il uscam cu un prosop, il stropim cu zeama de lamaie si condimentam bucatile, lasam 1 ora la rece....Citeste continuarea

Sarmale de post

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa...Citeste continuarea

Broccoli in stil Italian

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Broccoli se desface buchețele și se spală în mai multe ape. Cozile se curăță și se taie felii subțiri de 5 mm. Roșiile și usturoiul se toacă mărunt.   Călim cozile de...Citeste continuarea

Salau pane

Postat de: sufletista in Peste

Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min. Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper,...Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos

Postat de: amalia01 in Torturi

Blat Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin  praful de copt. Adaugi apoi uleiul si apa minerala, omogenizand bine cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Incorporezi apoi...Citeste continuarea

PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT

Postat de: trifadalia in Dulciuri

125 ge de faina se amesteca cu praful de copt, peste care se adauga rahatul taiat cubulete, miezul de nuca prajit, caisele confiate si se amesteca. Albusurile de la cele 7 oua se bat spuma cu...Citeste continuarea

Desert prajitura Ochelari

Postat de: oanapl in Prajituri

Afinele le pui pe foc cu 50g de zahar și le lași până ce au lasat sirop și zahărul s-a topit. Le scurgi apoi, siropul îl amesteci cu amidonul și îl fierbi pâna...Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti cu cocos...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Macinam biscuitii. Topim ciocolata cu laptele. Peste biscuiti adaugam cacaua, laptele cu ciocolata si esenta de rom. Mixam spuma untul cu zaharul pudra, apoi adaugam 150 g nuca de cocos....Citeste continuarea

Pizza de casa

Postat de: UrsanMihaela in Pizza

  Se pune intr-o cana mai mare zaharul, drojdia, sarea, 2 linguri de faina si cam 75 ml apa calda.    Se amesteca aceste ingrediente si se pune cana intr-o craticioara cu apa pe...Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu spanac

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Punem spanacul intr-o strecuratoare la scurs. Pentru aluat cernem faina intr-un vas. Amestecam drojdia uscata cu apa calduta si putin zahar. Facem o adancitura in faina si punem amestecul de...Citeste continuarea

Desert gogosi poloneze- Paczki

Postat de: ctlina in Prajituri

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul...Citeste continuarea

Desert placinta invartita cu branza...

Postat de: ctlina in Prajituri

Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine. Puneti vanilia si stafidele. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o...Citeste continuarea

Desert placinta cu banane si crema...

Postat de: ctlina in Prajituri

 Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale. Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele. Aşezăm foile de aluat de...Citeste continuarea

Desert Musuroi de furnici cu oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata cu untul. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam ciocolata topita. Adaugam biscuitii macinati si apoi faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Desert prajitura inteligenta

Postat de: gurita_ta2005 in Prajituri

Galbenusurile se separa de albusuri, se pun intr-un castron mai mare si se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Untul se topeste si se lasa la racit. Peste...Citeste continuarea

Desert tort Ecler cu crema caramel

Postat de: panacris in Torturi

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se...Citeste continuarea

Desert snikersdooles cu nuci

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam, pe rand cate un ou. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Amestecam bine compozitia, formam o bila,...Citeste continuarea

Tocanita de post cu ciuperci,...

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Presaram putina sare si acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana se inmoaie, apoi adaugam arpagicul intreg, curatat si spalat. Lasam sa...Citeste continuarea

Tocanita de naut cu carne de porc...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam carnea si o taiem cuburi mai mari. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional in ea pana se albeste pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin si mai...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza cu...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Mai intai o sa precizez de ce l-am numit aluat si nu foietaj. Pentru ca nu il consider foietaj, deoarece nu necesita decat o simpla impaturire si nu 3, asa ca la foietaj. Se face destul de repede,...Citeste continuarea

Fasole verde la cuptor cu morcovi...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam pulpele de gaina, le taiem in jumatate si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine, apoi adaugam restul legumelor. Fierbem cat este nevoie pana carnea se inmoaie. Strecuram zeama si o...Citeste continuarea

Desert tort Deliciu

Postat de: Moni_alex in Torturi

Pregatirea blatului: se separa ouale, se bat cu mixerul la viteza mare cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilinat pana se topeste zaharul si rezulta o crema densa. Se adauga faina,...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu carnati de...

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Carnatii de curcan taiati feliute se pun la prajit intr-o tigaie de ceramica, se lasa pana cand se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie. Punem si bucatiile de ficat taiate mai mici...Citeste continuarea

Batoane de post, cu mac

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate in bere la...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pulpele se cresteaza, se clatesc sub jet de apa si se pun intr-un castron. Le condimentam si le acoperim cu bere. Se acopera cu o farfurie si se dau la frigider pentru 2 ore. Intr-o tava de...Citeste continuarea

Chiftele cu dovlecei si unt de crab

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se curata de coaja legumele si se spală. Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs....Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si portocale

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti untul moale cu zaharul si coaja de portocala. Adaugati treptat ouale si albusul de ou amestecand. Incorporati nucile macinate si treptat faina...Citeste continuarea

Foi de brick cu ton

Postat de: ctlina in Ton

Curatati si dati morcovul pe razatoare. Curatati si tocati marunt ceapa. Scurgeti tonul. Amestecati branza ricotta cu tonul, morcovul si ceapa salota. Adaugati patrunjel tocat, sare ,...Citeste continuarea

Ficatei de pui in sos de soia cu...

Postat de: merisor67 in Ficat

Curățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute. Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea...Citeste continuarea

Salata de avocado

Postat de: amalia01 in Salate

Speli rosia si patrunjelul, apoi cureti ceapa si usturoiul. Cureti rosia de seminte si o toci marunt. La fel procedezi si cu patrunjelul. Ceapa si usturoiul le dai pe razatoarea mica. Amesteci...Citeste continuarea

Salata cu hering afumat si cartofi

Postat de: ctlina in Salate

Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece. Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare. Puneti-le in apa rece. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca...Citeste continuarea

Desert prajitura Chocoflan

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie...Citeste continuarea

Desert entremet cu mousse de caramel

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.  Se macina 85-90g de migdale,...Citeste continuarea

Spanac sote

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Spanacul se curata de codite si se spala in mai multe ape (eventual frunza cu frunza). Intr-o tigaie inalta incingem uleiul. Usturoiul trebuie apasat un pic cu lama unui cutit (asa isi lasa...Citeste continuarea

Sparanghel a la dijonaise

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Se curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase.  Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot.  Se sareaza apa si se pune...Citeste continuarea

Salata de fructe exotice (II)

Postat de: RODIMUR in Salate

Se prepară mai întâi dressing-ul (rețetă primită de la Navidad, căreia îi mulțumesc și pe această cale!). În bolul pregătit pentru salată se toarnă uleiul de...Citeste continuarea

Pate de peste

Postat de: Ksenya in Peste

  Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici...Citeste continuarea

Desert prajitura Craiasa zapezii

Postat de: trifadalia in Prajituri

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava...Citeste continuarea

Desert strudel cu aluat fraged de...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...Citeste continuarea

Lichior de portocale

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Se spală bine portocalele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se răzuie prin răzătoarea fină....Citeste continuarea

Tocanita cu ardei copti si linte

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama. Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa. Rosiile decojite le tocati, iar...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: abetina in Mancaruri de post

Se pune lintea la inmuiat cu cel putin 12 ore inainte de a pregati supa, se clateste si se pune in oala; se adauga radacinoasele taiate, ciupercile pleurotus taiate felii, sare, ceapa tocata si se...Citeste continuarea