A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu gem de caise,...

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim blatul. Separam cele 3 oua. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Amestecam usor...Citeste continuarea

Sarmale de porc si curcan

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Taiem carnea de porc si pulpa de curcan (dezosata si fara piele) in bucati mici si o trecem prin masina de carne. Tocam ceapa fin. Adaugam orezul curatat si spalat, sare, piper, paprika iute...Citeste continuarea

Pulpa de miel cu ierburi de Provence

Postat de: katty in Oaie

Cu 48 de ore inainte de a gati carnea, spalam carnea si o curatam de pielite. O asezam intr-o tava, adaugam condimentele, vinul si o dam la frigider acoperita. Din cand in cand intoarcem carnea pe...Citeste continuarea

Drob de curcan cu legume

Postat de: katty in Curcan

Spalam  ficatul si pulpa de curcan si le taiem in bucati mai mici. Le oparim cateva minute in apa clocotita cu sare, le scoatem si le lasam la racit, apoi le treem prin masina de tocat carne...Citeste continuarea

Desert cozonac impletit cu mac si nuca

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana obtinem...Citeste continuarea

Chiftelute de porc, cu cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Porc

Cartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei. Ceapa roșie se curăță,...Citeste continuarea

Desert bomboane raw

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Punem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata Alexia

Postat de: Zamfira in Torturi

 Vom pune la mixat albusurile, le batem spuma si adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana cand se face ca o bezea. Punem sarea peste galbenusuri, le mixem cu uleiul (punem...Citeste continuarea

Desert brownies cu Nutella

Postat de: caroline in Prajituri

In primul rand untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol, punem untul impreuna cu Nutella si amestecam bine. Intr-un alt bol punem zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Desert trigoane crocante din foi de...

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine   la borcan,reteta o gasiti aici:  I ntr-o oala, adaugam peste visinele...Citeste continuarea

Aperitiv chifle umplute

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Luam o chifla si taiem partea de sus ( ca o palarioara ). Scoatem apoi miezul chiflei si ungem cu unt in interior si pe margini. Asezam doua felii de sunculita si mozzarella taiata fasii...Citeste continuarea

Aperitiv mini ardei umpluti cu branza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cascavalul si telemeaua date prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, mararul tocat...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu jambon si icre negre

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Blat- intr-un bol faramitam feliile de paine, adaugam unt topit treptat amestecand continuu. Tapetam o tava de tarta cu folie alimentara, adaugam amestecul de paine si cu o lingura sau cu...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lime si mure

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa. Adaugam faina amestecata...Citeste continuarea

Pateu cu ficatei de pui -de casa

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Ficateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte. Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat. Se curata ceapa si...Citeste continuarea

Drob de pui cu leurda

Postat de: mimmi in Ficat

Pentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt si le punem intr-un bol. După ce s-a răcit ficatul, il tăiem cubulețe si il adăugăm...Citeste continuarea

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Taie ouale pe jumatate si amesteca galbenusurile cu avocado, zeama de lamaie, sare si piper pana obtii o pasta. Adauga apoi smantana si omogenizeaza pana obtii un amestec cremos. Adauga...Citeste continuarea

Friptura de miel cu garnitura de orez

Postat de: eumimi in Oaie

Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de bezea cu nuca...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se...Citeste continuarea

Drob de pui cu smantana

Postat de: amalia01 in Ficat

  Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare. Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Mai intai am incins cuptorul la 180° C si am pregatit o tava de copt rotunda (diametru 20 cm, a lui Teo, a mea a avut 24 cm). Am pus mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de...Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Mai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa...Citeste continuarea

Desert cozonaci Pascali

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se fărâma drojdia şi se dizolvă în puţin lapte cald. Se adaugă zahărul, ouăle, restul de lapte, apa, şi sarea, încorporând făina treptat. Se...Citeste continuarea

Paste cu pui si bacon crocant

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Incepeti cu pregatirea  puiului : Intr-un bol amestecati toate condimentele cu uleiul si sosul de soia. Pieptul de pui il spalati si il stergeti cu niste servetele. Il puneti in amestecul...Citeste continuarea

Desert cozonac cu aluat oparit si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Drojdia se pune intr-un bol impreuna cu o lingurita de zahar se amesteca cu 3 linguri lapte si se lasa la loc caldut la dospit. Se cerne faina intr-un lighean de framantat. Galbenusurile( eu...Citeste continuarea

Miel la tava cu sos de rosii in...

Postat de: Ksenya in Oaie

  Carnea o trecem prin flacara, o   spalam bine l asam la scurs. Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o...Citeste continuarea

Gnocchi cu sparanghel si pesto

Postat de: cristiefect in Paste

Intr-o tigaie mare punem o lingura de ulei la incins si punem gnocchi la prajit cate 4-5 minute pe o parte, apoi ii intoarcem si ii mai lasam 4-5 minute. Condimentam cu sare si piper. Punem...Citeste continuarea

Budinca de cartofi si branza de burduf

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală bine și se fierb întregi, după care se lasă să se răcească și se curăță de coji. Se unge o tavă de ceramică (sau Jena) cu unt. Cartofii fierți se taie...Citeste continuarea

Socata, din flori uscate

Postat de: vasimur in Bauturi

Pune m 1 l de ap ă î ntr- o oală , impreuna cu zaharul la foc mic ș i l ăsăm p ână c â nd zaharul se dizolv ă (nu trebuie s ă fiarb ă ). Oprim focul și...Citeste continuarea

Farfalle cu mazare in crema alba

Postat de: caroline in Farfalle

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe cutie, amestecand din cand in cand....Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: vasimur in Ciorbe

Cum p regăti m  ciorbă de burtă : Este de preferat burtă de vițel gata curățată, dar nu prefiartă, deoarece nu mai beneficiați de savoarea și gustul adevărat al...Citeste continuarea

Salata de oua fierte cu ceapa si marar

Postat de: eumimi in Salate

Ouale fierte le taiem cuburi si le punem intr-un bol. Adaugam ceapa si mararul tocate marunt si ridichile taiate felii. Adaugam si iaurtul, mustar si sare si amestecam bine.    Citeste continuarea

Desert baigli cu nuca

Postat de: dantes in Dulciuri

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp,...Citeste continuarea

Drob de ied

Postat de: dantes in Oaie

Se spala organele si carnea si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb doua oua. Se taie usturoiul marunt. Cand sunt aproape fierte carnea si organele, se scot din apa se lasa la...Citeste continuarea

Budinca de broccoli cu piept de pui

Postat de: eumimi in Mancare copii

Dam intr-un clocot broccoli, iar separat fierbem pieptul de pui.  Taiem cubulete pieptul de pui fiert, iar broccoli il desfacem in manunchiuri mai mici. Intr-un vas de yenna punem...Citeste continuarea

Desert gogosi glazurate

Postat de: AlexTeacher in Prajituri

Aluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne...Citeste continuarea

Desert tort de mere

Postat de: AlexTeacher in Torturi

1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul...Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de: mitinita in Prajituri

Blatul Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si mure

Postat de: mitinita in Prajituri

Intr-un bol adanc punem ingredientele pentru aluat si amestecam cu lingura. In alt bol, punem ingredientele pentru umplutura si amestecam. Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Punem...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si glazura...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si ...Citeste continuarea

Desert cozonac cu mac

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte, amestecand continuu, sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana obtinem...Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata si blat

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem galbenusurile, cacaua, uleiul si sarea. Punem laptele cu zaharul intr-o craticioara la foc si amestecam pana se topeste...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam pulpa de curcan si ficatul, le taiem in bucati potrivite si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu putina sare. Le lasam sa se raceasca si le dam prin masina de tocat carne....Citeste continuarea

Aperitiv tarta sarata cu wursti si...

Postat de: cristiefect in Aperitive / Garnituri

Cartofii spalati se fierb in coaja in apa cu sare cam 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se curata si se taie felii sau cubulete. Se scoate aluatul din frigider si se asaza...Citeste continuarea

Desert prajitura Rumba

Postat de: Criss in Prajituri

Mod de preparare blat: Mai intai se pune nuca intr-o tigaie antiaderenta si se rumeneste putin, apoi se taie cu un cutit in bucati. Stafidele se pun intr-un bol si se toarna romul peste...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu branza de...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ouăle se fierb tari în apă cu sare, se lasă să se răcească, după care se curăță de coji și se înjumătățesc. Se amestecă bine gălbenușurile cu brânza de...Citeste continuarea

Peste la cuptor cu busioc si tarhon

Postat de: eumimi in Crap / Caras

Pestele proaspat il spalam bine, il crestam pe ambele parti si-l punem intr-o tava. Ceapa o taiem julienne si o punem peste peste. Adaugam si bulionul dizolvat intr-o cana de apa, tarhonul...Citeste continuarea

Desert prajitura Raffaello

Postat de: trifadalia in Prajituri

Pentru foi: Se mixeaza albusurile impreuna cu praful de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana la diluare. Se freaca galbenusurile cu untul topit si racit, apoi se adauga peste...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu iaurt si aroma...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana...Citeste continuarea

Friptura de miel la cuptor

Postat de: violeta30 in Oaie

Spalam carnea, o portionam, o condimentam, o saram, o ungem cu ulei si o asezam intr-o tava termorezistenta.  Usturoiul spalat si taiat rondele il asezam peste carne. Cescuta de bulion...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]