Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu gem de caise,...
Postat de: katty in PrajituriPregatim blatul. Separam cele 3 oua. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Amestecam usor...Citeste continuarea
Sarmale de porc si curcan
Postat de: katty in Mancaruri cu carneTaiem carnea de porc si pulpa de curcan (dezosata si fara piele) in bucati mici si o trecem prin masina de carne. Tocam ceapa fin. Adaugam orezul curatat si spalat, sare, piper, paprika iute...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu ierburi de Provence
Postat de: katty in OaieCu 48 de ore inainte de a gati carnea, spalam carnea si o curatam de pielite. O asezam intr-o tava, adaugam condimentele, vinul si o dam la frigider acoperita. Din cand in cand intoarcem carnea pe...Citeste continuarea
Drob de curcan cu legume
Postat de: katty in CurcanSpalam ficatul si pulpa de curcan si le taiem in bucati mai mici. Le oparim cateva minute in apa clocotita cu sare, le scoatem si le lasam la racit, apoi le treem prin masina de tocat carne...Citeste continuarea
Desert cozonac impletit cu mac si nuca
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana obtinem...Citeste continuarea
Chiftelute de porc, cu cartofi si...
Postat de: RODIMUR in PorcCartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei. Ceapa roșie se curăță,...Citeste continuarea
Desert bomboane raw
Postat de: Zamfira in DulciuriPunem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata Alexia
Postat de: Zamfira in TorturiVom pune la mixat albusurile, le batem spuma si adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana cand se face ca o bezea. Punem sarea peste galbenusuri, le mixem cu uleiul (punem...Citeste continuarea
Desert brownies cu Nutella
Postat de: caroline in PrajituriIn primul rand untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol, punem untul impreuna cu Nutella si amestecam bine. Intr-un alt bol punem zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Desert trigoane crocante din foi de...
Postat de: Ksenya in DulciuriPunem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici: I ntr-o oala, adaugam peste visinele...Citeste continuarea
Aperitiv chifle umplute
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriLuam o chifla si taiem partea de sus ( ca o palarioara ). Scoatem apoi miezul chiflei si ungem cu unt in interior si pe margini. Asezam doua felii de sunculita si mozzarella taiata fasii...Citeste continuarea
Aperitiv mini ardei umpluti cu branza
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam branza de vaci cu cascavalul si telemeaua date prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, mararul tocat...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu jambon si icre negre
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriBlat- intr-un bol faramitam feliile de paine, adaugam unt topit treptat amestecand continuu. Tapetam o tava de tarta cu folie alimentara, adaugam amestecul de paine si cu o lingura sau cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de lime si mure
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa. Adaugam faina amestecata...Citeste continuarea
Pateu cu ficatei de pui -de casa
Postat de: mihaelar63 in FicatFicateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte. Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat. Se curata ceapa si...Citeste continuarea
Drob de pui cu leurda
Postat de: mimmi in FicatPentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt si le punem intr-un bol. După ce s-a răcit ficatul, il tăiem cubulețe si il adăugăm...Citeste continuarea
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTaie ouale pe jumatate si amesteca galbenusurile cu avocado, zeama de lamaie, sare si piper pana obtii o pasta. Adauga apoi smantana si omogenizeaza pana obtii un amestec cremos. Adauga...Citeste continuarea
Friptura de miel cu garnitura de orez
Postat de: eumimi in OaieTaiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de bezea cu nuca...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se...Citeste continuarea
Drob de pui cu smantana
Postat de: amalia01 in FicatFicateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare. Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat
Postat de: Xandrinne in DulciuriMai intai am incins cuptorul la 180° C si am pregatit o tava de copt rotunda (diametru 20 cm, a lui Teo, a mea a avut 24 cm). Am pus mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de...Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata
Postat de: Xandrinne in DulciuriMai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa...Citeste continuarea
Desert cozonaci Pascali
Postat de: ancutsa in DulciuriSe fărâma drojdia şi se dizolvă în puţin lapte cald. Se adaugă zahărul, ouăle, restul de lapte, apa, şi sarea, încorporând făina treptat. Se...Citeste continuarea
Paste cu pui si bacon crocant
Postat de: rocsi_1612 in PasteIncepeti cu pregatirea puiului : Intr-un bol amestecati toate condimentele cu uleiul si sosul de soia. Pieptul de pui il spalati si il stergeti cu niste servetele. Il puneti in amestecul...Citeste continuarea
Desert cozonac cu aluat oparit si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriDrojdia se pune intr-un bol impreuna cu o lingurita de zahar se amesteca cu 3 linguri lapte si se lasa la loc caldut la dospit. Se cerne faina intr-un lighean de framantat. Galbenusurile( eu...Citeste continuarea
Miel la tava cu sos de rosii in...
Postat de: Ksenya in OaieCarnea o trecem prin flacara, o spalam bine l asam la scurs. Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o...Citeste continuarea
Gnocchi cu sparanghel si pesto
Postat de: cristiefect in PasteIntr-o tigaie mare punem o lingura de ulei la incins si punem gnocchi la prajit cate 4-5 minute pe o parte, apoi ii intoarcem si ii mai lasam 4-5 minute. Condimentam cu sare si piper. Punem...Citeste continuarea
Budinca de cartofi si branza de burduf
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală bine și se fierb întregi, după care se lasă să se răcească și se curăță de coji. Se unge o tavă de ceramică (sau Jena) cu unt. Cartofii fierți se taie...Citeste continuarea
Socata, din flori uscate
Postat de: vasimur in BauturiPune m 1 l de ap ă î ntr- o oală , impreuna cu zaharul la foc mic ș i l ăsăm p ână c â nd zaharul se dizolv ă (nu trebuie s ă fiarb ă ). Oprim focul și...Citeste continuarea
Farfalle cu mazare in crema alba
Postat de: caroline in FarfalleIncepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe cutie, amestecand din cand in cand....Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: vasimur in CiorbeCum p regăti m ciorbă de burtă : Este de preferat burtă de vițel gata curățată, dar nu prefiartă, deoarece nu mai beneficiați de savoarea și gustul adevărat al...Citeste continuarea
Salata de oua fierte cu ceapa si marar
Postat de: eumimi in SalateOuale fierte le taiem cuburi si le punem intr-un bol. Adaugam ceapa si mararul tocate marunt si ridichile taiate felii. Adaugam si iaurtul, mustar si sare si amestecam bine. Citeste continuarea
Desert baigli cu nuca
Postat de: dantes in DulciuriPentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp,...Citeste continuarea
Drob de ied
Postat de: dantes in OaieSe spala organele si carnea si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb doua oua. Se taie usturoiul marunt. Cand sunt aproape fierte carnea si organele, se scot din apa se lasa la...Citeste continuarea
Budinca de broccoli cu piept de pui
Postat de: eumimi in Mancare copiiDam intr-un clocot broccoli, iar separat fierbem pieptul de pui. Taiem cubulete pieptul de pui fiert, iar broccoli il desfacem in manunchiuri mai mici. Intr-un vas de yenna punem...Citeste continuarea
Desert gogosi glazurate
Postat de: AlexTeacher in PrajituriAluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne...Citeste continuarea
Desert tort de mere
Postat de: AlexTeacher in Torturi1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: mitinita in PrajituriBlatul Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si mure
Postat de: mitinita in PrajituriIntr-un bol adanc punem ingredientele pentru aluat si amestecam cu lingura. In alt bol, punem ingredientele pentru umplutura si amestecam. Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Punem...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza si glazura...
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si ...Citeste continuarea
Desert cozonac cu mac
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte, amestecand continuu, sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana obtinem...Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata si blat
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem galbenusurile, cacaua, uleiul si sarea. Punem laptele cu zaharul intr-o craticioara la foc si amestecam pana se topeste...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam pulpa de curcan si ficatul, le taiem in bucati potrivite si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu putina sare. Le lasam sa se raceasca si le dam prin masina de tocat carne....Citeste continuarea
Aperitiv tarta sarata cu wursti si...
Postat de: cristiefect in Aperitive / GarnituriCartofii spalati se fierb in coaja in apa cu sare cam 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se curata si se taie felii sau cubulete. Se scoate aluatul din frigider si se asaza...Citeste continuarea
Desert prajitura Rumba
Postat de: Criss in PrajituriMod de preparare blat: Mai intai se pune nuca intr-o tigaie antiaderenta si se rumeneste putin, apoi se taie cu un cutit in bucati. Stafidele se pun intr-un bol si se toarna romul peste...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu branza de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle se fierb tari în apă cu sare, se lasă să se răcească, după care se curăță de coji și se înjumătățesc. Se amestecă bine gălbenușurile cu brânza de...Citeste continuarea
Peste la cuptor cu busioc si tarhon
Postat de: eumimi in Crap / CarasPestele proaspat il spalam bine, il crestam pe ambele parti si-l punem intr-o tava. Ceapa o taiem julienne si o punem peste peste. Adaugam si bulionul dizolvat intr-o cana de apa, tarhonul...Citeste continuarea
Desert prajitura Raffaello
Postat de: trifadalia in PrajituriPentru foi: Se mixeaza albusurile impreuna cu praful de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana la diluare. Se freaca galbenusurile cu untul topit si racit, apoi se adauga peste...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu iaurt si aroma...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor
Postat de: violeta30 in OaieSpalam carnea, o portionam, o condimentam, o saram, o ungem cu ulei si o asezam intr-o tava termorezistenta. Usturoiul spalat si taiat rondele il asezam peste carne. Cescuta de bulion...Citeste continuarea