A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paste cu pancetta si sofran

Postat de: caroline in Paste

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.  Intre timp, punem o tigaie...Citeste continuarea

Legume in sos de rosii

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Fasolea se curata de capete si se taie in jumatati daca sunt prea mari. Cartofii necuratati de coaja se taie felii, la fel si dovleceii. Rosiile, ceapa si patrunjelul se toaca, iar usturoiul se...Citeste continuarea

Supa de sparanghel alb cu sunca...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Sparanghelul se spala si se taie cuburi. Sunca se taie fasii nu foarte lungi. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in 1.5 litri de apa in care a fost dizolvat cubul...Citeste continuarea

Desert guguluf din albusuri cu...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam indulcitorul lichid, mixam pana obtinem o bezea destul de ferma. Renuntam la mixer, luam o spatula...Citeste continuarea

Pilaf cretan cu pui

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Puiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la...Citeste continuarea

Succotash

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit spre iute. Cand untul este topit, punem baconul feliat foarte subtire si lasam pana devine crocant.  Cand acesta este gata, il scoatem pe o...Citeste continuarea

Sparanghel alb cu sos gribiche, ou...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se fierb doua oua tari. Intre timp, se spala cartofii si se taie in jumatati. Nu se curata de coaja. Se taie baza dura a sparanghelului (2 cm) si se curata de primul strat de coaja, cu ajutorul...Citeste continuarea

Salata greceasca de vinete

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Vinetele se coc pe un gratar fierbinte, pana devin moi si inchise la culoare. Se transfera pe o farfurie, se indeparteaza coaja si semintele (optional), se stropesc cu o lingurita suc de lamaie...Citeste continuarea

Fasole galbena scazuta la tigaie

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem in bucatele potrivite. Punem in tigaie 3 linguri ulei de floarea soarelui, adaugam legumele tocate si 1 lingurita bobite de mustar, lasam sa se...Citeste continuarea

Desert chec colorat, cu nuca si rahat

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

În prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră,...Citeste continuarea

Pastrav picant cu portocala si...

Postat de: elucubratiiculinare in Pastrav

Curatam pastravii, se spala si se condimenteaza cu sare si piper atat la interior cat si la exterior. Spalam ceapa verde si se taie rondele mici. Patrunjelul si mararul se spala si se toaca...Citeste continuarea

Pastrav cu smantana

Postat de: elucubratiiculinare in Pastrav

Curatam pestele, se spala in mai multe ape si se sterge cu un prosop de bucatarie (de hartie- trebuie sa absorbim apa). Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se...Citeste continuarea

Desert fursecuri din banane si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam bananele de coaja, apoi le zdrobim cu furculita intr-un castron. Adaugam taratele de ovaz, amestecam pana obtinem un amestec omogen. Tapetam...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu zdrente...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam salata, o spalam in mai multe ape, apoi o taiem fasii uniforme. Slanina se taie felii, apoi se cresteaza si se pune in oala cu 1 lingura de ulei impreuna cu ardeiul kapia taiat...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu ton

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Ceapa curatata, o tocam cat mai marunt.  Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza piciorusele. Tonul il scurgem bine de uleiul din conserva. Porumbul il scurgem bine de apa...Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: caroline in Bauturi

Punem intr-o craticioara cacaua, amidonul, zaharul si laptele. Amestecam in continuu pana ce zaharul s-a topit.  Ciocolata o maruntim cat mai marunt cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau...Citeste continuarea

Salata de paste cu feta

Postat de: caroline in Paste

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.  Cand pastele au fiert, le scurgem...Citeste continuarea

Cartofi cu porumb dulce

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Punem o tigaie cu ulei la incins la foc potrivit spre iute. Cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, presarand putina sare. Cand sunt gata, ii scoatem pe un servet de hartie pentru...Citeste continuarea

Desert clatite cu dulceata de...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, praful de copt şi făina, amestecând şi bătând uşor cu telul, se obţine o compoziţie...Citeste continuarea

Desert tort cu alune de padure,...

Postat de: ancutsa in Torturi

    Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o...Citeste continuarea

Butterfish cu legume

Postat de: cristina1985 in Peste

Se pune pestele intr-o tigaie cu apa (eu am facut reteta mai dietetica). Se lasa sa fiarba la foc mic (cu capac), timp de 30 minute. La sfarsit/ se lasa sa se evapore apa si se adauga ulei cocos...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: eumimi in Supe/Ciorbe

Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la...Citeste continuarea

Salata de vinete, cu usturoi si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se scoate vânăta coaptă din congelator, cu câteva ore înainte de preparare și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de zeamă. Când vânăta...Citeste continuarea

Desert crostata cu ricotta si...

Postat de: Corina33 in Prajituri

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale,...Citeste continuarea

Desert Martini cheesecake cu fructe...

Postat de: RuxyRux in Torturi

Biscuitii 2 pachetele se fac faina, se maruntesc la robot. Se face pudra si celalalt pachetel de biscuiti si se lasa deoparte intr-un bol separat. Pe un platou de tort se monteaza doar...Citeste continuarea

Fusilli tonnara

Postat de: caroline in Fusilli

Rosiile se spala si se taie in doua sau patru ( depinde de marimea lor). Curatam usturoiul si il punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline.  Dupa cateva minute, adaugam...Citeste continuarea

Salata de ardei copti, cu branza,...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se scot ardeii copți din congelator și se lasă să se dezghețe, cu câteva ore înainte de prepararea salatei. Brânza se taie cubulețe mici. Se curăță cepele, se...Citeste continuarea

Tocanita de vitel la slow cooker...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai am taiat carnea cubulete potrivite, apoi am sters-o cu servetel si am tavalit-o prin faina amestecata cu piper si sare. Am calit bucatele de carne in ulei cate 3 min  pe fiecare...Citeste continuarea

Friptura de pui cu usturoi verde

Postat de: eumimi in Pui

Taiem usturoiul verde rondele. Punem carnea de pui intr-un vas de yenna si adaugam usturoiul. Punem din loc in loc si pasta de tomate, presaram sare, piper si oregano, apoi adaugam 1 cana...Citeste continuarea

Desert cu zmeura si creme ole

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un bol punem continutul plicului de Creme Ole, adaugam laptele rece si smantana si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa. Intr-un alt bol punem smantana dulce si zaharul pudra si mixam...Citeste continuarea

Mancare de mazare verde cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnatii se spala si se prajesc intr-o tigaie tip Wok pana devin crocanti. In acest timp ei vor elibera in ulei aroma si gustul lor placut specific. Ceapa si telina se spala...Citeste continuarea

Rulouri de pui cu sos de ciuperci

Postat de: xana in Pui

Taiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri. Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: Oana in Prajituri

Pregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca. Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc. Adaugam...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Postat de: Ela68 in Curcan

Mod de preparare crusta : 1. Amestecati untul rece taiat cubulete cu faina si praful de copt, adaugati oul batut, smantana, sarea si apa si framantati pana obtineti o coca omogena ce se...Citeste continuarea

Desert mini-tarte pufoase cu crema...

Postat de: Oana in Prajituri

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea

Aperitiv ochiuri in cuib de sunca

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

În formele speciale de unică folosință (care sunt puțin mai încăpătoare) se pun feliile de șuncă presată. Se adaugă în fiecare dintre ele câteva așchii de...Citeste continuarea

Aperitiv oua scotiene

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Intr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate. Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub...Citeste continuarea

Tarta cu pui si ciuperci

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Umplutură: Tăiem ceapa felii subțiri și o punem la călit în ulei de măsline. Spălăm și tăiem bucățele pieptul de pui și îl punem peste ceapă. După ce pieptul...Citeste continuarea

Desert inghetata cu ciocolata

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mixam frisca lichida impreuna cu laptele condensat.  Ciocolata o topim impreuna cu cele 3 linguri de lapte pe baie de aburi. O lasam 1 minut la racorit, apoi o adaugam si o incorporam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale si...

Postat de: Oana in Prajituri

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio...Citeste continuarea

Escalop de vitel cu ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata

Postat de: trifadalia in Torturi

Pentru blat se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi in castron termo rezistent. Alunele de padure se macina pentru a obtine o pudra din ele. Se bat albusurile spuma. Intr-un alt castron...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu urzici si...

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Prepararea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu visine

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Vișinele se scot din borcan, se scurg de sirop și se țin timp de o oră în kirsch (cireșată) sau coniac. Dacă folosiți vișine proaspete, trebuie să le scoateți sâmburii mai...Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute cu ton

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare Chiftelute cu ton Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul. Pune-le pe toate intr-un bol. Scurge bine tonul si...Citeste continuarea

Supa de dovlecel

Postat de: trifadalia in Supe

Se curata dovleacul, se taie in doua, apoi cu o lingura se indeparteaza semintele. Restul se da pe razatoarea mare, se presara cu sare, se da si ceapa pe razatoarea mare si se lasa sa stea...Citeste continuarea

Paine cu unt si seminte

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Drojdia o puneti intr-un bol micut cu zaharul si le amestecati pana se dizolva complet drojdia. Intr-un vas cerneti faina, presarati sare. Adaugati drojdia dizolvata, iaurtul, incepeti si...Citeste continuarea

Crema de banane cu cacao

Postat de: cristina1985 in Vegan / Raw vegan

Se pun intr-un  blender toate ingredientele (bananele taiate rodele) si se pune crema in cupe. Se poate servi imediat sau rece, de la frigider. Citeste continuarea

Desert prajitura cu albusuri si...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit blatul. Din zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie am fiert un sirop. Am mixat albusurile cu un praf de sare si am turnat siropul fierbinte, în fir subtire. Am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]