Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Somon condimentat cu ierburi in sos...
Postat de: gurita_ta2005 inBucatile de somon se taie in bucati mai mici, se pun pe un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu ierburi si boia de la Delikat si putin maghiran si se pun la prajit in ulei de masline. Se...Citeste continuarea
Ravioli proaspete cu sos de branza...
Postat de: ctlina in PasteCuratati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 15 g de unt, timp de 8 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa salota. Prajiti-o in 15 g de unt fara s-o colorati,...Citeste continuarea
Kashmiri Chai, ceai roz indian
Postat de: ctlina in BauturiTurnati 2 cani de apa intr-o oala adanca. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde. Adaugati varful de baking powder (praf de copt...Citeste continuarea
Desert rulada de ciocolata cu...
Postat de: ctlina in PrajituriPreparam biscuitul : Incalziti cuptorul la180° C. Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar. Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt, cacao si...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Bateti albusurile spuma cu un varf de sare. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Incorporati...Citeste continuarea
Creveti cu broccoli si legume sote
Postat de: gurita_ta2005 inCeapa se toaca marunt, iar morcovul se taie rondele, se pun intr-un wok cu ulei de masline si se lasa pana se inmoaie ceapa, dupa care se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba legumele....Citeste continuarea
Desert prajitura Furnicuta
Postat de: merisor67 in PrajituriMixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat...Citeste continuarea
Ciorba de pastai verzi cu carnati...
Postat de: eumimi in CiorbeTocam ardeiul si morcovul cubulete. Ceapa o taiem julienne si le punem in 50 de ml ulei sa se caleasca. Le lasam 10-12 minute la calit, dupa care adaugam 2 cani de apa, cartofii taiati...Citeste continuarea
Desert prajitura cu banane si perle...
Postat de: merisor67 in PrajituriPornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase....Citeste continuarea
Ciorba de castraveti murati
Postat de: portiadelumina in CiorbeModul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume. Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata
Postat de: ancutsa in DulciuriPentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina, cacaua şi praful de copt. Se obţine o...Citeste continuarea
Aripi de curcan cu verdeturi,...
Postat de: panacris inAripile de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul CrockPot-ului, sau într-un vas termorezistent, peste...Citeste continuarea
Ciorba de naut, porumb dulce si...
Postat de: Valclaudia inCeapa o curatam si o spalam, apoi o taiem bucatele si o punem impreuna cu uleiul si boabele de mustar in oala la sotat. Scurgem porumbul, fasolea rosie si nautul de apa in care au fost...Citeste continuarea
Salata de vara cu mozzarella...
Postat de: privatelaura inLegumele se spala, se feliaza dupa gust. Separat, se scurge mozzarella, se sareaza si se stropeste cu putin ulei de masline. Se presara oregano si foarte putin chilli. Se amesteca usor cat sa...Citeste continuarea
Gem de corcoduse rosii
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemAlegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure. Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Amestecam si le lăsăm câteva ore sau...Citeste continuarea
Gem de caise, piersici si nectarine
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemSpalam foarte bine fructele, în apa călduță. Le scoatem samburii si le taiem. Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu visine, fara...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune...Citeste continuarea
Musaca de dovlecei cu carne de porc
Postat de: eumimi inMai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana...Citeste continuarea
Pasta de ton
Postat de: trifadalia in TonSe pun conservele de ton la scurs in strecuratoare impreuna cu porumbul. Dupa ce s-au scurs, se stropeste cu zeama de la lamaie. Ouale fierte se taie sau se rad pe razatoarea mica. Se...Citeste continuarea
Desert cheesecake copt, cu cirese
Postat de: momo121 in DulciuriPentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu rubarba si cirese
Postat de: momo121 in PrajituriSeparam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus. Albusurile le batem...Citeste continuarea
Desert bilute rapide cu nuca si...
Postat de: momo121 in DulciuriTrecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua. Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu...Citeste continuarea
Desert placinta dobrogeana cu...
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Faina o cernem intr-un lighean. adaugam sarea, apa si 2 linguri ulei, framantam pana obtinem un aluat omogem, iar la final restul de ulei. Bila rezultata o lasam deoaparte pana...Citeste continuarea
Tarta cu legume si branza
Postat de: momo121 in Mancaruri de legumeDovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu...Citeste continuarea
Chiftelute cu cascaval si piure
Postat de: cristinutanicolita inCarnea se pune intr-un castron si se adauga ouale. Ceapa si usturoiul se curăță, se toaca marunt si se adauga in castron. Cartoful si morcovul se curăță, se dau pe razatoare si...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: rocsi_1612 inSpalati coasta de porc, o stergeti cu servetele si o taiati in doua. Intr-un bol amestecati uleiul cu sosul de soia si ketchup-ul. Presarati sare, piper, boiaua cu ierburi, ierburile de...Citeste continuarea
Gratar de vitel cu sos de ciocolata...
Postat de: amalia01 inCarnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si capsune
Postat de: sufletista in DulciuriBlat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Adaugam...Citeste continuarea
Papanasi din iaurt in crusta de...
Postat de: sufletista in DulciuriCrusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute. Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul. Punem pe...Citeste continuarea
Chiftelute umplute cu mozzarella...
Postat de: andaoana inCeapa verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit. Intr-un castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente, fulgi de ovaz si ouale. Am...Citeste continuarea
Prajitura cu piersici si migdale...
Postat de: abetina in Dulciuri-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza la robot la viteza mare cu un varf de cutit de sare pana se obtine o bezea densa,dupa care se adauga zaharul putin cate putin...Citeste continuarea
Saratele cu branza mixta
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un vas adaugam branza data prin razatoare sau sfaramata cu furculita,adaugam macul, chimenul, ouale. Untul taiat cubulete, adaugam peste branza si treptat faina. Framantam un aluat...Citeste continuarea
Chec de post cu portocale si stafide
Postat de: trifadalia in DulciuriSe pune intr-un castron sucul de portocale, uleiul, zaharul, esenta sau zaharul vaniliat si coaja de la portocale care se mixeaza pana se amesteca bine ingredientele. Apoi se adauga o cana din...Citeste continuarea
Prajitura cu rubarba si bezea cu nuca
Postat de: postavaru in PrajituriMixam untul moale impreuna cu zaharul, sarea si extractul de vanilie pana devine spumos. Adaugam galbenusurile, pe rand si mixam apoi adaugam laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni, crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si menta
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam. Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie. Incepem sa...Citeste continuarea
Pandispan cu visine
Postat de: trifadalia in DulciuriSe spala visinele, se scot samburii si se lasa sa se scurga. Se bat bine spuma albusurile de la oua, se adauga zaharul apoi se bat in continuare pana spuma se intareste. Peste ele se adauga...Citeste continuarea
Prajitura cu jeleu de capsuni, nuci...
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Într-un bol, bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până obții o bezea lucioasă. Nucile le mărunțești cu un blender...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu branza
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol adaugam branza de vaci, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul vanilat si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, framantam un...Citeste continuarea
Tocanita de curcan cu ardei
Postat de: oanapl inCureţi ceapa şi o tai julienne. Încingi uleiul într-o cratiţă şi călești ceapa. Tai cubuleţe pieptul de curcan. Speli roșiile, le opărești și le decojești, apoi le tai...Citeste continuarea
Aperitiv triunghiuri cu branza
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriBranza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati....Citeste continuarea
Salata cu ciuperci, masline si...
Postat de: oanapl inSpeli pieptul de curcan, îl tai cubulețe și îl pui la călit în uleiul încins. Adaugi boia de ardei dulce Delikat și sare și învârți carnea pe toate...Citeste continuarea
Desert pernute cu mere
Postat de: MotanLaOale in PrajituriMerele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de...Citeste continuarea
Desert strudel cu visine, cocos si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe unge tava cu ulei de cocos. Visinele eu le-am pus direct congelate nu le-am scurs deloc si la final m-am bucurat de siropul format impreuna cu cel de artar. Foile se ung intre ele cu ulei...Citeste continuarea
Cartofi noi cu gratar de curcan
Postat de: oanapl inCureți cartofii de coajă, îi speli bine și îi pui la fiert în apă cu sare. Îi lași să clocotească până când sunt fierți pe jumătate, apoi îi...Citeste continuarea
Placinta cu pui si legume
Postat de: oanapl inPregătești mai întâi aluatul. Cerni făina într-un castron, faci în mijloc o adâncitură în care pui oul bătut, sarea, untul topit, apa și drojdia....Citeste continuarea
Desert tort cu marshmallows si coacaze
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zahar treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa...Citeste continuarea
Saramura de peste
Postat de: sufletista in PesteCondimentam pestele (spalat) cu sare si piper, lasam 10 min, dupa care prajim pe ambele parti cca 2-3 min. Scoatem pe un servetel absorbant. Intr-un ceaun adaugam putin ulei de masline, adaugam...Citeste continuarea
Desert tort cu cirese
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se mai adauga apa, se mai mixeaza putin apoi se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu dovlecei
Postat de: sufletista inSpalam carnea bine si o punem la fiert in apa cat sa acopere cu 1 lingurita sare. Spuma de cate ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ceapa, telina,...Citeste continuarea