A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tiramisu reţetă adaptata

Postat de: kamy in Prajituri

Tiramisu reţetă adaptata Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca. Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se...Citeste continuarea

Tort din crema de zahar ars

Postat de: mamaieelena in Torturi

Intr-un bol se pune zaharul( 8 linguri) ,ouale intregi,zaharul vanilat si se bat bine cu telul Se poate adauga apoi amidonul si laptele la sfarsit dar inainte de aceasta operatiune se pun...Citeste continuarea

Tort crema de zahar ars - La Multi...

Postat de: housy in Torturi

1. Jumatate de cana de zahar se caramelizeaza intr-o cratita si se roteste vasul, sa fie imbracati peretii, dupa care se lasa la racit. Atentie sa nu se inchida prea tare la culoare, pentru ca va...Citeste continuarea

Tort aniversar

Postat de: pusikmea in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri, le batem cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unu cate unul, apoi pe rand uleiul, laptele si...Citeste continuarea

Tort doua inimi gemene

Postat de: luminita20_2006 in Torturi

Blat 1: se bat ouale cu zahar se aduga smantana, faina amestecata cu praf de copt si capucino se amesteca bine sa se omogenizeze se da la cuptor 35-40 min. se face testul cu scobitoarea....Citeste continuarea

Tarta cu fructe

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Blatul il facem ca cel de chec sau pandispan, budinca de vanilie o preparam conform instructiunilor de pe plic, frisca o indulcim cu zahar pudra dupa gust, taiem fructele dupa preferinta, dupa ce...Citeste continuarea

Turta cu rom

Postat de: susu in Dulciuri

Pui dovleacul la copt apoi il cureti si cantaresti pulpa obtinuta. Amesteci faina cu praful de copt, ouale, zaharul, romul, untul topit si laptele usor incalzit. Adaugi dovleacul si nuca. Se pune...Citeste continuarea

Tarta coronita cu carne si seminte...

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Am facut aluatul la masina de paine. A durat 1:30 h. Intre timp am pregatit compozitia: Se caleste ceapa tocata, se adauga carnea tocata, morcovul si condimentele. Se lasa sa se raceasca bine,...Citeste continuarea

Trandafiri din ciocolata de casa

Postat de: mitinita in Torturi

Am folosit tehnica de aici: http://bucataras.ro/retete/trandafiri-din-pasta-de-lapte-praf-16097.html  si reteta de tort de aici:...Citeste continuarea

Tort Diplomat cu mascarpone si...

Postat de: ela in Torturi

Biscuitii ii trecem prin robotul de bucatarie.Topim untul la foc mic,fara sa clocoteasca sau il punem cateva clipe in cuptorul cu microunde.Amestecam biscuitii cu untul topit,esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Tort aperitiv

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Intr-o tava de tort de 27cm cu inel detasabil punem o hartie de copt.Faramitam 2/3 din paine si o punem in tava si coacem in cuptor circa 10minute,amestecand din cand in cand.Faramitam si restul...Citeste continuarea

Tort cu crema de banane si mousse...

Postat de: LUK in Torturi

Pentru blatul de ciocolata: Separam albusele de galbenusuri.Punem ciocolata rupta bucatele la topit impreuna cu o lingura de lapte.Dupa ce s-a topit(fara sa fiarba) o racim si o amestecam cu...Citeste continuarea

Tort Amandina

Postat de: alinutza1983 in Torturi

1.Se separa galbenusurile de albusuri, punandu-se in castroane incapatoare (2-3 l). Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, amestecand incontinuu, 4-5’, pana se topeste...Citeste continuarea

Tort bust - ptr. sotul meu

Postat de: Cristina_Vivi in Torturi

Am separat albusurile de galbenusuri,appoi le-am batut spuma, dupa care am adaugat zaharul. Si mixam pana se dubleaza volumul, apoi se pune galbenusurile, unul cate unul, laptele (daca mai e...Citeste continuarea

Tortulete aperitiv

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se dezoseaza pulpele de pui si se toaca carnea bucatele.Se pun in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei si dupa 5 minute in care amestecam adaugam si cele 2 ciuperci tocate, tarhonul si condimentele...Citeste continuarea

Tort Valentine's Day

Postat de: MIUTA in Torturi

Am pus la caramelizat cele 6 linguri de zahar.Cand s-a caramelizat am luat cratita de pe foc si am adaugat 100g unt taiat cubulete.Am pus peste caramel merele curatate si taiate feliute.Am lasat...Citeste continuarea

Tort inima de cacao cu cirese si...

Postat de: comanligia in Torturi

Se bat albusurile bine spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine toate. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca faina incet sa nu se...Citeste continuarea

Tort cu caramel si ciocolata

Postat de: gaby_d in Torturi

Blat Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa" :))) Adaugam usor...Citeste continuarea

Tort cu crema de zahar ars si...

Postat de: Criss in Torturi

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita Se bat ouale cu zaharul si vanilia, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar...Citeste continuarea

Tarta cu dragoste

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Separam ouale. albusurile le batem spuma,apoi adaugam si zaharul treptat. punem uleiul,esenta si praful de copt si le omogenizam bine. la urma incorporam faina treptat. luam o tava...Citeste continuarea

Tarta cu visine

Postat de: iepurik in Prajituri

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, si se bat incontinuare spuma spuma, pana se topeste zaharul. Apoi se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea

Tort Valentin

Postat de: mimmi in Torturi

Separam ouale,galbenusurile le mestecam cu 8 linguri zahar,albusurile le batem spuma. Impartim galbenusurile in doua,intr-o jumatate adaugam 2 linguri cacao,4 linguri faina si jumatate plic...Citeste continuarea

Tarta cu branza de vaci

Postat de: MIUTA in Prajituri

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele,se framanta si la sfarsit se impart in doua parti.Aluatul se introduce in congelator 20 min.Intre timp ne ocupam de crema. Se mixeaza ouale...Citeste continuarea

Tort - nebunie de piersici( pentru...

Postat de: adasev12 in Torturi

Blatul: se face un pandispan obisnuit si se pun in el o jumatate de cutie de coctail de fructe si cateva bucati de kiwi....( coctailul ce l-am avut eu continea piersici, pere, struguri si...Citeste continuarea

Tort inimioara

Postat de: bitza in Torturi

 Blat: Ouale se separa.Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare;se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga pe rand,untul topit...Citeste continuarea

Tort cu vișine și frișcă

Postat de: Julie in Torturi

Blat: Intr-un vas pe foc se pun untul, zahărul, cacaua, cafeaua și se lasa sa dea două trei clocote sa se dizolve zahărul.Se dă deoparte, se lasă să se racorească puțin ,apoi se...Citeste continuarea

Tort joffre cu portocale

Postat de: Oana in Torturi

Coaja de portocala se curata cu un cutit ascutit de partea alba, se decupeaza cateva stelute si apoi fasii subtiri, fideluta, din restul de coaja. Se pun cei 300 ml apa la fiert cu cele 3 linguri...Citeste continuarea

Tort aniversar 2

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lg de zahar, batand bine dupa fiecare. Se pun galbenusurile tot pe rand, dupa care se adauga 2 lg apa, esenta...Citeste continuarea

Tort teren de tenis

Postat de: anomisana in Torturi

Am pus intr-o tava de cuptor cu pereti inalti folie de plastic, am pus prima crema facuta exact dupa reteta Ancai la tortul diplomat cu fructe de padure. Pentru crema a doua am preparat...Citeste continuarea

Tort de Dragobete

Postat de: Anamaria7 in Torturi

Cuptorul se incalzeste la 190C. Tapetam cu ulei si faina (nu ca mine... ca am uitat de faina :D) o forma rotunda (eu am folosit una de chec, cu gaura in mijloc - mi-a iesit un tort inaaaalt :D)....Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata alba

Postat de: postavaru in Torturi

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana dse dizolva si spuma luceste, ca la bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza),...Citeste continuarea

Tort Racheta de tenis

Postat de: deyutzky in Torturi

Frisca:  Batem bine frisca cu 450 ml lapte, adaugam cele 3 plicuri de intaritor, mierea si esenta. Apoi frisca o lasam la frigider pana o punem pe tort. Glazura: Punem ciocolata...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu carne

Postat de: bitza in Porc

Carnea se taie cubulete,se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste in cateva linguri de ulei.Cand s-a rumenit carnea se scoate pe o farfurie.In uleiul in care am rumenit carnea se...Citeste continuarea

Tort pentru prietenii mei bucatarasi

Postat de: ela in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul,galbenusurile si zaharul.Incorporam si faina,amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus,apoi adaugam...Citeste continuarea

Tocanita cu carne de porc si ciuperci

Postat de: elena1988 in Porc

Se taie carnea de porc si se prajeste un pic Se adauga si ceapa si se mai lasa 5 minute pe foc. Se rastoarna intr-o oala, se adauga 2 cani de apa, delickatul, sare si piperul. Se...Citeste continuarea

Tort din branza dulce

Postat de: elena1988 in Torturi

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie. Se adauga pe rand ouale si la sfarsit smantana cu cele 2 linguri de faina si sucul de la jumatatea de lamaie....Citeste continuarea

Tort cu crema de lamaie si budinca...

Postat de: sufletista in Torturi

Pregatim crema prima data. Punem 900 ml lapte la fiert cu 350 g zahar. Separat amestecam faina cu un pic de lapte si punem peste lapte cand fierbe. Amestecam pana se ingroasa, adaugam margarina si...Citeste continuarea

Torrijas

Postat de: mitinita in Mancare copii

Bate ouale cu laptele si scortisoara. Treci feliile de paine prin acest amestec si le prajesti pe amandoua partile. Se pudreaza cu zahar   Citeste continuarea

Tort cu mousse de portocale

Postat de: miha in Torturi

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugand treptat jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana se intareste spuma si devine lucioasa. Galbenusurile se bat cu...Citeste continuarea

Tort Dark extreme

Postat de: oana_d in Torturi

Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile pe rand, pun romul si vanilia, incorporez faina amestecata cu praful de copt si cu cacao. Am...Citeste continuarea

Tocanita de ardei copti- de post

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Daca nu aveti ardei copti procedati asa : coacem ardeii , dupa care se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10 minute apoi ii curatam de pielita. Daca ii avem la...Citeste continuarea

Tocana cu masline si ciuperci

Postat de: mamaieelena in Mancaruri de legume

Toate legumele se curata si se spala dupa care se vor taia julienne, numai cartofii se vor taia cuburi. Intr-o cratita potrivita punem uleiul la incins si adaugam pe rand legumele la calit dupa...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si visine

Postat de: laylalala in Torturi

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt. Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Amesteca faina cu cacaoa si praful de...Citeste continuarea

Tocanita de vitel cu ciuperci si...

Postat de: adasev12 in Vita

Carnea se spala si se portioneaza , se prajeste in ulei incins cat sa prinda putina crusta. se pune apoi peste ea ceapa taiata marunt , se adauga rozmarinul( f putin, fiindca e f  aromat) si...Citeste continuarea

Turnulete cu dovleac

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Cuptorul se incalzeste la 190C. Eu am folosit forme de briose unse cu ulei. Aluatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mare pana...Citeste continuarea

Tocanita de pui ca la mama acasa

Postat de: RuxyRux in Pui

Pieptul in taiem in bucatele. Ceapa o tocam marunt. Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile. Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam doua trei minute sa se inmoaie,...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Mai intai pregatim blatul: separam albusurile de galbenusuri. albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste. adaugam si galbenusurile ,unul cate...Citeste continuarea

Tarta cu mar si bezea

Postat de: gaby_d in Dulciuri

BLAT Se amesteca faina cu malaiul si praful de copt. Se adauga untul topit si racit, oul, sarea, zaharul, laptele si se framanta un aluat care se da la rece pentru jumatate de ora....Citeste continuarea

Tortilla de patatas cu ardei si branza

Postat de: LauraO in Aperitive / Garnituri

Un cartof mare curatat si taiat felii subtiri se rumeneste intr-o tigaie neaderenta in 2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit bine pe ambele parti, feliutele de cartof se scot si se lasa...Citeste continuarea

Tarta cu mazare

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Aluat Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt. Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic. Se da la rece pentru 30...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]