Tort Toffifee
Postat de: Cantboilanegg in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra. Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec...Citeste continuarea
Tacos
Postat de: Cantboilanegg in Aperitive / GarnituriCarnea se pune la prajit in tigaia incinsa cu doua-trei linguri de ulei de masline. Se lasa pe foc pana cand este prajita, apoi adaugam condimentele, amestecand bine inca doua minute. Adaugam...Citeste continuarea
Tort ,,Alexandra,,
Postat de: madi_marin in TorturiBlaturi : 3 la numar din cantitatile date. Pentru un blat: se mixeaza doua oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta , esenta de vanilie si cacaoa si se...Citeste continuarea
Telemea de vaca sfaramata cu ceapa...
Postat de: asubana in Salate- se toaca ceapa rosie marunt se amesteca cu branza de obicei este sarata si se subtieaza cu uleiu de masline incat sa devina tartinabila.Se aseaza pe farfuria intinsa unde au fost asezate...Citeste continuarea
Tarta pe blat de focaccia
Postat de: adasev12 in Pizzaaluatul se scoate din cutie si se lasa la temp camerei sa se dezghete. Se intinde apoi cu grija si se lasa asa inca 20 min; in acest timp am pregatit restul ingredientelor: am taiat sunca si...Citeste continuarea
Tort egiptean (de ziua mea)
Postat de: lacrimioara in TorturiPreparare foi: albusurile se bat spuma cu zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda. O ungem cu unt si punem o parte din...Citeste continuarea
Tort yammy cu morcovi - Carrot cake
Postat de: divainbucatarie in TorturiIncalzim cuptorul la 180°C. Apoi incepem sa preparam tortul mixand ouale cu zaharul pana devin cremoase.Adaugam uleiul si faina pe care am amestecat-o in prealabil cu restul ingredientelor...Citeste continuarea
Tort cu fructe de padure
Postat de: Adinacarla in TorturiBlat: Separam galbenusele de albuse. Batem bine albusele cu zaharul. Apoi adaugam pe rand cate un galbenus. Faina o adaugam in "ploaie" si amestecam cu olingura de lenm de jos in...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: Lily_Musat in PrajituriFaina se pune intr-un bol. Se face la mijloc o gaura si se pune untul, care trebuie sa fie foarte moale, zaharul, un ou si sare. Se amesteca cu telul, apoi cu o lingura. Intindeti o foaie cat...Citeste continuarea
Tort "la metru"
Postat de: adasev12 in Torturise face blatul astfel: se bat spuma tare albusurile si se adauga zaharul , se bate foarte bine, se adauga galbenusurile si se mixeaza bine, apoi se adauga uleiul si 100 ml apa....Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriPentru aluatul de tarta, se amesteca toate ingredientele si rezulta o bila elastica de aluat, care se pune in frigider pentru o ora. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Se...Citeste continuarea
Tarta cu visine si frisca
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un vas ouale, zaharul+cel vanilat, laptele, uleiul si praful de copt....apoi batem cu mixerul. Dupa ce e gata compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt dupa care...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata
Postat de: aziz in Torturibatem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea. galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
Postat de: elena1988 in Mancaruri de postCuratam ciupercile si le taiem cum vrem intr-o oala punem ulei si calim ceapa uscata dupa ce s-a calit punem un pahar de apa si apoi ciupercile mai lasam 10 minute si punem condimentele,...Citeste continuarea
Tort bust
Postat de: sufletista in TorturiBlatul -separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se...Citeste continuarea
Tortulet cu capsuni
Postat de: lia in TorturiAm preparat crema conform instructiunilor de pe plic. Am inmuiat piscoturile in cafea, le-am asezat intr-o tavita, am adaugat crema in care am pus cateva capsuni intregi si am acoperit cu...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu blat
Postat de: pusikmea in TorturiTiramisu reţetă cu blat Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de postSpalam ciupercile, le curatam, apoi le taiem felii subtiri. Ardeii si ceapa le tocam cat mai marunt. Calim ceapa in ulei pana incepe sa luceasca, moment in care adaugam ciupercile si...Citeste continuarea
Tort cu rodii
Postat de: jolygina in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, dupa care adaugam treptat zaharul , apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Adaugam uleiul treptat si la sfarsit faina care a fost...Citeste continuarea
Tort Milch Schnitte cu afine
Postat de: ExploraCuisine in TorturiMai intai facem un pandispan de cacao pentru a obtine 3 felii de tort, eu recomand din 9 oua, 9 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, pe care il coaceti la foc...Citeste continuarea
Tarta cu piersici
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe bat ouale bine pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se continua mixatul pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, laptele, coaja de lamaie, se mixeaza in...Citeste continuarea
Tort 8 martie
Postat de: cec in Torturiintr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura,...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: Adinacarla in Mancaruri de postSe taie ceapa solzisori, ardeiul cubulete. Inr-o tigaie se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei. Cand s-au muiat se pun ciupercile taiate "feliute". Cundimentam cu sare si piper si...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: sufletista in DulciuriSe amesteca galbenusurile cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga si laptele ,albusurile se bat spuma tare, faina se amesteca cu praful de copt. Peste...Citeste continuarea
Tocanita
Postat de: pusikmea in PuiSpalam spatele de pui, il taiem in bucati potrivite si-l punem la inabusit in putin ulei si putin apa. Tocam ceapa un pic mai mare, cartfii cubulete, dupa care le punem peste carne, completam...Citeste continuarea
Tort "Padurea Neagra"
Postat de: Criss in TorturiGalbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga...Citeste continuarea
Tort de ziua mea
Postat de: elena1988 in TorturiBlaturile le-am insiropat. Mousse-ul de cioco: punem la topit pe foc ciocolatele(3) rupte bucatele si cu frisca lichida, cand s-a topit ciocolata amestecam bine compozitia, cand este calduta...Citeste continuarea
Tarta pentru o zi speciala
Postat de: MIUTA in PrajituriCrema de ciocolata am facut-o cu o seara inainte.Se incalzeste frisca pana aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa.Se amesteca bine pana se topeste ciocolata.Se adauga zaharul si...Citeste continuarea
Tort pentru Patricia
Postat de: LUK in TorturiSe zdrobesc bananele cu o furculita.Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri cat timp pregatim blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam impreuna cu bananele si...Citeste continuarea
TORTULET 8 MARTIE
Postat de: pusikmea in TorturiPregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt...Citeste continuarea
Tort alb-rosu pentru 8Martie
Postat de: Julie in TorturiBlat: Se mixeaza untul cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa, se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. La sfarsit se pune esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se...Citeste continuarea
Tort Diplomat (pentru toate...
Postat de: kamy in TorturiGelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot, sa lasa sa se hidrateze, apoi de dilueaza pe baie de aburi. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia,...Citeste continuarea
Tort aperitiv din clatite
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDin faina, oua, sare si apa minerala se prepara un aluat de clatite. In aceasta compozitie se adauga piureul de urzici ( sau spanac). Se lasa la rece cca. 10 minute ca sa se odihneasca aluatul. Se...Citeste continuarea
Tort ,,8 Martie,,
Postat de: madi_marin in TorturiBlat : Intr-un vas se pun nucile macinate, zaharul, cacaoa, esenta si apa. Se pune amestecul la foc mic si se lasa sa dea cateva clocote ca la mamaliguta. Se da la racit. In amestecul racit...Citeste continuarea
Tarta cu piept de pui
Postat de: ony in Pizzase prepara relativ usor. Iaurtul se amesteca cu uleiul,bicarbonatul si faina ,se face o coca elastica ce se intinde in tava;peste ea se pune sosul de rosii,apoi felii din piept de pui; se bat 2...Citeste continuarea
Tort cu blaturi din bezele
Postat de: panacris in TorturiFoile se fac din cate 4 ouă. Se bat albuşurile pe baie de aburi împreună cu zahărul (cantiatea totală se împarte în trei) şi zahărul vanilat până se obţine o...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu coasta de...
Postat de: carmenvlad in PorcSe portioneaza coasta si se pune la fiert cu ½ lingurita sare. Se caleste ceapa in ulei, se adauga morcovul ras, ghimbirul ras, ardeiul gras tocat cubulete, frunza de dafin si secretul...Citeste continuarea
Tort Egiptean
Postat de: miremirc in TorturiPtr. cele 3 foi : Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi astfel: 2 albusuri se bat spuma tare cu foarte putina sare, apoi adaugam cele 2 lg de zahar si mixam pana se intareste spuma ;...Citeste continuarea
Tocanita de miel cu cartofi
Postat de: ExploraCuisine in OaieMai intai spalam carnea foarte bine si o taiem bucati mai mici (punem si oasele pentru ca dau gust). Curatam si tocam ceapa marunt (eu am o obsesie cu ceapa sa fie tocata marunt,...Citeste continuarea
Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)
Postat de: Anamaria7 in TorturiPregatim o tava dreptunghiulara de 30cm x 40cm cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 180C. Rulada Velvet: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza si cu zaharul....Citeste continuarea
Tarta cu lamaie si bezea
Postat de: postavaru in DulciuriZdrobim biscuitii marunt (eu i-am facut cu robotul) si apoi ii amestecam cu untul moale. Va fi un aluat sfaramicios. Ungem o tava rotunda (26 cm) cu unt si punem biscuitii. II apasam pe fundul...Citeste continuarea
Taitei cu varza acra si cartofi
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postVarza se pune in apa rece la desarat de seara pana dimineatza. Se toaca fidelutza si se stoarce bine. Ceapa se curatza si se taie marunt. Se pune ceapa la calit in ulei si dupa 2-3 minute se...Citeste continuarea
Tort de mere cu frisca
Postat de: elena1988 in DulciuriAm inceput sa fac niste zahar ars si am uns tava cu zaharul facut, am curatat merele si le-am pus in tava, apoi am dat tava la cuptor pentru 15-20 de minute ca sa se inmoaie. Am facut aluatul...Citeste continuarea
Tarta cu crema de portocale si bezea
Postat de: lili2010 in PrajituriFoaia de aluat fraged se pune in forma ,se inteapa,se acopera cu hartie de copt si fasole si se coace 20 minute in cuptorul incins dinainte la 160 grade. Crema: Intr-o cratita se pun...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata "MARCELA"
Postat de: carla27carla in TorturiSe face un sirop din apa,zahar si esenta de fistic.Crema de prajituri se face conform instructiunilor de pe plic .Frisca se bate.Pe un platou se pune prima parte din blat ,se insiropeaza si se...Citeste continuarea
Tort RALUCA
Postat de: carla27carla in TorturiSe face un sirop din apa,zahar si esenta de migdale. Crema se face conform instructiunilor de pe pachet. Frisca se bate bine. Pe un platou se aseaza o parte din blat ,se insiropeaza si se...Citeste continuarea
Terina cu branza si legume -in...
Postat de: puideom150 in Aperitive / GarnituriAm inceput treaba punand la fiert o oala cu apa si sare. Intre timp am curatat bine morcovii. Pe cei doi mai pricajiti i-am taiat pe lungime si i-am pus la fiert, ca sa se inmoaie putin. Am taiat...Citeste continuarea
Tarta cu ton
Postat de: mimmi in PesteUngem foietajul cu mustar si il dam 15 minute la cupotor. Intre timp pregatim umplutura pentru tarta: Taiem prazul felii,ardeiul cubulete,masline in doua iar tonul il lasam la scurs. Batem 2...Citeste continuarea
Tort cu o singura crema
Postat de: sufletista in TorturiGalbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si frisca
Postat de: maria_claudia in TorturiBlatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, faina, cacao, amestecand usor de jos in sus si nucile. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata...Citeste continuarea

















