Snitele din piept de gasca
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneSpalam piepturile de gasca si le despicam carnea de pe oase.Le taiem in bucati mai mici ca sa le putem praji mai usor, dupa care le batem pe fiecare cu ciocanul de carne. Separat intr-un bol...Citeste continuarea
Salata de vinete cu pesto
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu piept de pui,...
Postat de: RODIMUR in SalateSe face o maioneză bine legată și acrișoară, din două gălbenușuri. Se adaugă o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie....Citeste continuarea
Salata cu trei feluri de icre
Postat de: mihaelar63 in SalateIcrele de salau se curata de pielite.Se spala in strecuratoare cu apa rece si se lasa sa se scurga . Aceiasi operatiune se face si cu icrele din conserva . Am dat icrele...Citeste continuarea
Salata cu oua, cascaval si frunze...
Postat de: mihaelar63 in SalateSalata verde si frunzele se spala si se scurg de excesul de lichid . Salata verde se taie fasii. Ouale se sparg intr-un mic bol [ ce poate fi folosit la cuptorul cu microunde...Citeste continuarea
Salata de vinete cu praz si patrunjel
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda...Citeste continuarea
Sarmalele casei
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua . Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la...Citeste continuarea
Salata chinezeasca
Postat de: violeta30 in SalateSpalam varza, o lasam la scurs si o vom taia (spre cotor) mai subtire, iar spre varf putin mai mare. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se spala si se taie felii rotunde....Citeste continuarea
Somon cu mandarine in stil asiatic
Postat de: mihaelar63 in SomonPestele l-am spalat si l-am tamponat de excesul de umiditate. Se portioneaza fileul de somon in bucati de maximum 3 degete latime. Somonul astfel portionat va fi mai usor de manipulat la...Citeste continuarea
Salata de cruditati la spiralizator
Postat de: mihaelar63 in SalateSe curata si se spala legumele . spalati Se spiraleaza pe rand castravetele , ridicheasi morcovul . Am folosit cutitul nr .2 al aparatului de spiralat Severin ....Citeste continuarea
Supa de cartofi, cu zdrente de oua
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă....Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste de gris
Postat de: lucy2002 in SupeCarnea se spala si se pune la foc intr-o oala incapatoare. Indepartam spuma care se foarmeaza deasupra carnii. Legumele se curata si se spala. Tocam radainoasele, morcovul, patrunjelul si...Citeste continuarea
Somon cu spanac in crusta de foietaj
Postat de: Veronica22 in SomonFileurile de somon se curata de piele si apoi se portioneaza in 3 bucati fiecare. Se condimenteaza cu sare si piper. Spanacul se pune intr-o cratita in care am topit putin unt si se soteaza....Citeste continuarea
Salata Bratara rubinie
Postat de: RODIMUR in SalateSe curăță morcovii și sfecla, se spală și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se decojesc. (Eu am...Citeste continuarea
Snitel de porc
Postat de: lucy2002 in PorcCotletul se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Bucatile de cotlet se presara cu sare si piper pe ambele parti. Ouale se bat bine si se adauga putina sare....Citeste continuarea
Salata Deni - cu jambon si boabe
Postat de: mihaelar63 in SalateBoabele se scurg de lichidul in care au fost conservate si se clatesc cu apa rece . Scurgeti boabele de apa cu ajutorul unei strecuratori . Prazul si ardeiul se taie marunt ....Citeste continuarea
Sos caramel
Postat de: costi7hector in SosuriIntr-o oala cu pereti inalti se pune apa si zaharul la caramelizat. Cand devine zaharul auriu, se adauga untul, se amesteca continuu pana se topeste si apoi se adauga smantana. Se amesteca...Citeste continuarea
Salata de orez cu ton
Postat de: caroline in SalateIncepem prin a fierbe orezul in apa cu sare. Eu masor astfel : la o parte de orez pun trei parti de apa. Cand orezul este fiert, il lasam sa se racoreasca putin si il punem intr-un bol...Citeste continuarea
Salata de paste cu feta si ardei
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le amestecam din cand in cand pentru a evita ca acestea sa se lipeasca intre ele. Cand pastele au fiert,...Citeste continuarea
Supa de rosii, cu omleta
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Salata Mozzarella
Postat de: RODIMUR in SalateOuăle se fierb tari și când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se feliază. Se prepară dressing-ul din: ulei de măsline, oțet balsamic (sau zeamă de...Citeste continuarea
Shakshuka cu chiftele
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie calim ardeii tocati marunt cu rosiile, adaugam pasta de rosii, rosiile in suc, busuiocul, condimente dupa gust. Amestecam si adaugam supa de pui, lasam cca 2 min sa fiarba dupa...Citeste continuarea
Salata de ton, rucola, kaki si rodie
Postat de: ladydi in SalateCuratam rodia si punem semintele la scurs. Curatam si tocam fructul de kaki cubulete. Tocam ceapa si ardeiul. Intr-un castron amestecam toate ingredientele, adaugam iaurtul si maioneza. Potrivim...Citeste continuarea
Salata in straturi
Postat de: sufletista in SalateMaioneza facuta in casa am amestecat cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Slanina fiarta in moare
Postat de: sufletista in Mezel de casaSlanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam. Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul...Citeste continuarea
Salata de icre cu ceapa
Postat de: AdrianUdrea in SalateMai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele. Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta...Citeste continuarea
Somon la cuptor cu legume sote si...
Postat de: momo121 in SomonPentru inceput incalzim cuptorul la 200°C. Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu...Citeste continuarea
Sos de caramel
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele. Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la...Citeste continuarea
Salata a la russe
Postat de: violeta30 in SalatePunem la fiert legumele cu sare. Între timp ne ocupam de maioneză (2 gălbenușuri crude, sare, zeama dintr-o jumatate de lamaie și 2 lingurițe de mustar se amestecă bine și se pune...Citeste continuarea
Salata de pui cu ciuperci si porumb...
Postat de: mihaelar63 in SalateLegumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa . Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita . Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata . Zeama...Citeste continuarea
Supa de curcan cu smantana si linte...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Sotati...Citeste continuarea
Sunca de porc fiarta in zeama de varza
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carnePregătim bucățile de șuncă și le punem la sare, dar cu șoriciul în jos, într-un recipient cu capac. Se lasă câteva zile la sare având grijă să le mai...Citeste continuarea
Salata italiana de ton si orez
Postat de: mihaelar63 in SalateSe taie marunt salata verde . Se taie cubulete ardeii . Caperele se taie rondele pentru ca sunt mai mari ca maslinele . Rosiile se taie mai marunt ....Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza murata cu...
Postat de: lucy2002 in PorcVarza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...Citeste continuarea
Supa de legume, cu sunca taraneasca...
Postat de: RODIMUR in SupeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie bețișoare (julienne) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege...Citeste continuarea
Supa crema de legume cu bacon crocant
Postat de: merisor67 in SupeSpălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu ardei copti...
Postat de: RODIMUR in SalateArdeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza acra -...
Postat de: merisor67 in PorcDesfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...Citeste continuarea
Supa ruseasca de peste varianta...
Postat de: Ksenya in PesteSotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de...Citeste continuarea
Salata cu macrou afumat si rucola
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si curatati castravetele si ridichea . Feliati castravetele si ridichea . Spalati si scurgeti de apa rucola . Amestecati legumele cu ulei de masline ,...Citeste continuarea
Snitel de pui si spanac cu pesto
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se feliaza si se bate usor . Bucatile de carne se sareaza , se pipareaza si se ung cu jumatate din cantitatea de pesto . Dati bucatile de pui prin faina , ou si...Citeste continuarea
Supa cu broccoli, galuste si smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe marunteste ceapa, ardeiul, ardeiul iute si usturoiul . Se soteaza in ulei pana ceapa incepe sa devina sticloasa .Sarati. Spalati broccoli si-l despartiti in buchetele ....Citeste continuarea
Salata Caciula Mosului
Postat de: eumimi in SalateMai intai punem la fiert pieptul de pui. Separat fierbem si morcovii curarati de coaja si separat si ouale. Cat timp fierbe carnea, tocam marunt ( ca la salata de Boeuf) castravetii...Citeste continuarea
Salata cu ciuperci si carne de...
Postat de: mihaelar63 in SalateIntr-un bol incapator se prepara dressingul din iaurt, mustar. ulei, hrean si pudra de curcuma .Amestecati . Pudra de curcuma da dressingului o culoare frumoasa parca ai...Citeste continuarea
Salata de vita cu porumb, fara...
Postat de: mihaelar63 in SalateCarnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecel, cu crutoane...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță: morcovii, pătrunjelul, țelina, cartofii și dovlecelul (care poate fi lăsat cu tot cu coajă) se spală bine, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 3 litri de...Citeste continuarea
Salata cu ansoa, naut si rucola
Postat de: mihaelar63 in SalateRucola se spala si se scurge de excesul de apa . Legumele se spala . Rosiile si maslinele se taie in doua . Prazul se taie marunt impreuna cu ardeiul rosu . Se scurge...Citeste continuarea
Salata de iarna Suba
Postat de: Bunica in SalatePentru inceput curata cartofii, morcovii si sfecla rosie. Spala-le si pune-le la fiert in apa cu sare. Sfecla se fierbe separat de cartofi si morcovi. Cat fierb radacinoasele faci...Citeste continuarea
Salata turceasca de vinete cu nuci,...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se inteapa din loc in loc cu furculita , se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie sub capac pana se inmoaie . Aceasta operatiune se desfasoara foarte repede si...Citeste continuarea
Supa de rosii, cu ciuperci si orez...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea