A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftele din crab / Crab cake

Postat de: ctlina in Peste

Rupeti in bucati biscuitii.   Intr-un castron amestecati carnea de crab cu maioneza, mustarul, biscuitii, patrunjelul tocat si zeama de lamaie. Puneti piper si amestecati totul bine....Citeste continuarea

Coaste de porc in vin la cuptor

Postat de: katty in Porc

Asezam coastele taiate intr-o tava. Presaram sare, piper, boia iute, cimbru si rozmarin si masam coastele. Turnam vinul peste coaste, acoperim vasul si il dam la rece pentru 1-2 ore. Dam tava...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Bucataras in

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat; Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de...Citeste continuarea

Chec din carne tocata cu legume

Postat de: katty in Porc

Amestecam intr-un castron carnea tocata cu ceapa tocata fin si restul ingredientelor (fara ulei). Asezam amestecul intr-o tava de cozonac cu hartie de copt. Stropim deasupra cu ulei si dam tava la...Citeste continuarea

Cartofi scazuti, cu mamaliguta

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie în forma dorită și se călesc ușor, la foc mic, până devin ca sticla. Cartofii se curăță, se...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu ceapa si mustar

Postat de: licurici_lra in Porc

Carnea se spala, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se unge cu mustar. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul topit, apoi se adauga bucatile de carne si se lasa 5-6 min pe fiecare...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: AlexTeacher in Porc

Pune matele de porc intr-un castron cu apa si otet si lasa-le acolo cca jumatate de ora; Zdrobeste usturoiul intr-un mojar impreuna cu boabele de coriandru; Taie apoi carnea si slanina...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, cu cascaval...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legume

Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta. Se taie in felii groase si colturoase. Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata...Citeste continuarea

Ciuperci in sos de rosii picant -...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Ciupercile se spala si se curata. Se lasa la scurs, apoi se taie in felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu sunculita...

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Mai intai se curata fasolea de impuritati si se pune intr-un vas in apa rece peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune fasolea intr-o oala la fiert, in apa rece. Intr-o alta oala se...Citeste continuarea

Chec de carne

Postat de: dantes in Porc

Se macina carnea si se amesteca bine cu ouale, pesmet, usturoi si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se tapeteaza o tava de chec si se pune in ea jumatate din compzitia de carne, se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata. Morcovul curatat se...Citeste continuarea

Chiftele de peste

Postat de: Ksenya in Peste

Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam  treptat celelalte ingrediente. Amestecam...Citeste continuarea

Crap prajit, in faina de malai, cu...

Postat de: vasimur in Peste

  Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor in stil marocan...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi. Se fierb in apa sarata, 15-20 de minute. Se taie ceapa in sferturi si ardeiul in...Citeste continuarea

Chiftele belgiene in sos de rosii...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici. Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale.  Se...Citeste continuarea

Coaste fierte in bere cu garnitura...

Postat de: Bucataras in

Coastele se pun intr-o oala incapatoare; Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala; Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa; Se pune...Citeste continuarea

Cartofi crocanti la cuptor, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Cartofii se curăță, se spală și se taie în formele dorite (dar nu prea mici). Se pune o oală cu apă la fiert și când clocotește se adaugă 1 lingură de sare și cartofii...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume, in sos de...

Postat de: vasimur in Peste

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...Citeste continuarea

Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de: mihaelar63 in Porc

Se curata si se spala legumele si verdeturile. Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie. Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii,...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu piept de pui in...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pieptul de pui si il taiem  cubulete. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam usor pana se albeste pe toate partile. Adaugam morcovul ras pe razatoarea mare. Il lasam 2-3...Citeste continuarea

Ciorba rosie de gaina cu razalai

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Carnea de gaina se fierbe bine in apa cu sare. Zeama se foloseste la prepararea ciorbei, carnea se consuma calda in loc de gustare. Legumele se curata si se spala....Citeste continuarea

Cartofi la grill, cu spanac si usturoi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, până devine transparentă. Spanacul se alege, se spală...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu fasole alba si...

Postat de: katty in Ciorbe

Punem oasele spalate intr-o oala cu apa, la foc. Spumam de cate ori este nevoie. Fierbem aproximativ 15 minute, apoi adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat cubulete. Fierbem 10 minute,...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta - cum sa faci cea...

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie...Citeste continuarea

Croissant cu piept de pui si avocado

Postat de: cristina1985 in Sandvisuri

Se taie pieptul de pui si se bate putin. Se pune sare, piper si se prajeste in putin ulei, pana devine alb. Apoi ,se toarna putina apa si se continua asa (adaugand apa) 1 ora si 10 minute, la...Citeste continuarea

Creier pane, cu pesmet

Postat de: vasimur in Porc

  Se spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă...Citeste continuarea

Coaste si cartofi la cuptor

Postat de: xana in Mancaruri cu carne

Cu un servetel absorbant stergem carnea pentru a indeparta orice exces de umiditate, apoi o pudram cu sare, piper, paprika si usturoiul tocat in asa fel incat toata suprafata sa fie condimentata....Citeste continuarea

Cartofi cu brocoli la cuptor

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Cartofii se spala si se taie in cuburi potrivit de mari, iar ceapa in jumatati. Intr-un castron se amesteca toate condimentele impreuna cu usturoiul taiat fasii si 7-8 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Mai intai punem cartofii la fiert, ii fierbem in coaja, adaugam putina sare in apa in care fierbem cartofii. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Separat taiem...Citeste continuarea

Cotlet de porc picant cu glazura de...

Postat de: katty in Porc

Spalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam  peste...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare (de post)

Postat de: xana in Ciorbe

Ceapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam...Citeste continuarea

Chiftelute din soia cu dovlecel (de...

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească. Dovlecelul...Citeste continuarea

Coaste afumate cu varza fiarta

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz,...Citeste continuarea

Ciorba de naut cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata...Citeste continuarea

Cotlet de porc (vrabioara) la...

Postat de: vasimur in Porc

  Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită,...Citeste continuarea

Ciorba saracului

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește puțin în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală și se...Citeste continuarea

Ciulama de champignons cu mamaliguta

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță cepele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie, după care se taie fin și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se se ardă, ci doar să se înmoaie...Citeste continuarea

Ciorbita cu mazare si radacinoase

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele se curăță, se spală și se taie în forma dorită (dar nu se mărunțesc) și se pun la fiert în oala în care se va prepara ciorbița. Mazărea se pune la...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu porumb

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele. In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe...Citeste continuarea

Castraveti murati in saramura

Postat de: CofetariiBucatari in Muraturi

Vom pregati saramura. Vom amesteca apa cu sarea, apoi intr-un borcan vom pune la baza 3 fire de marar, un ardei iute, si putin din condimente, apoi vom pune castraveti si vom pune din nou...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Se taie ceapa marunt. Se pune la calit in uleiul incins, in cratita in care vom face ciorba, impreuna cu kaiserul taiat felii. Se lasa la calit pentru 10-12 minute, apoi adaugam 2 cani de apa si...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnati

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Spalam bine cartofii si ii fierbem in coaja in apa cu sare pana sunt moi, dar nu se sfarama. Taiem carnatul feliute si il punem la prajit in ulei. Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie, iar in...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai cu ciuperci...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Taiem varfurile aripilor, le spalam bine si le scurgem. In uleiul incins punem mai intai morcovul, il lasam...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper. Se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 20 min. Smantana pentru gatit...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se strecoară de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin, chiar de două ori, dacă este cazul. Se curăță legumele, se spală și se...Citeste continuarea

Cus-cus cu pulpa de porc

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală și se curăță bine de pielițe, vițe și osânză nedorită, după care se taie în cubulețe și se pune la călit într-o cratiță cu ulei, la foc mic,...Citeste continuarea

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare....Citeste continuarea

Culibiaca (Placinta cu carne tocata)

Postat de: oanapl in Vita

Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]