Baby caras la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Crap / CarasAm curatat pestisorii de solzi si intestine, i-am spalat bine, apoi i-am asezat intr-o tava rotunda sau de care tava aveti, nu conteaza forma tavii. Am presarat sare in burta fiecarui pestisor, am...Citeste continuarea
Branza Halloumi prajita
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati branza in batoane. Amestecati pudra de migdale cu condimentele Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins....Citeste continuarea
Bucatele de pui cu sos de muștar
Postat de: panacris in PuiCeapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier. Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la...Citeste continuarea
Baghete
Postat de: madi_marin in PiineSe pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se...Citeste continuarea
Bucatele de pui cu mango si lapte...
Postat de: panacris in PuiCeapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt. Pieptul de pui se spală, curăță și se taie bucățele mai mari. Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se...Citeste continuarea
Bors taranesc de primavara
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucatele mai mici. O spalam bine si o punem la fiert cu apa cat sa o depaseasca de doua degete intr-o oala. Spumam ori de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama...Citeste continuarea
Baghete umplute cu sunca si cascaval
Postat de: ReteteAlina in Aperitive / GarnituriAluatul In laptele caldut se topeste drojdia impreuna cu zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la odihnit timp de 10 minute. Intr-un bol mare se pune faina cernuta, se face o...Citeste continuarea
Bob cu carne de porc si carnati
Postat de: cristeena20 in PorcBobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2...Citeste continuarea
Briose cu banane si ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu...Citeste continuarea
Bors taranesc de coada de vitel II
Postat de: Ksenya in Supe/CiorbeCoada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine, dupa ce am curatat-o de pielite, apoi o punem la fiert intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine si o lasam sa fiarba pana este fiarta de...Citeste continuarea
Batoane cu susan
Postat de: mirela0911 in PiineSe amesteca laptele, ouale, uleiul, zaharul si drojdia intr-o craticioara. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute. In vasul mixerului se pune faina si sarea. Se porneste mixerul si se toarna...Citeste continuarea
Barcute umplute cu piept de pui
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina...Citeste continuarea
Bors dietetic cu cartofi
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Branza topita
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta. Se pune un vas cu fundul dublu sau pe...Citeste continuarea
Bagheta umpluta
Postat de: Meea in SandvisuriTăiem căpăcelul baghetei și scoatem miezul astfel încât să formăm un șanț. Ungem bagheta cu puțin unt. Separat, amestecăm...Citeste continuarea
Batoane crocante, cu spanac
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare. Se curăță cepele și usturoiul,...Citeste continuarea
Biscuiti sarati din 3 ingrediente
Postat de: deyutzky in Mancare copiiPunem intr-un bol toate ingredientele: faina, telemeau si untul rece. Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina ca...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei
Postat de: oanapl in Mancare copiiDovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se...Citeste continuarea
Briose de spaghete cu branza
Postat de: MotanLaOale in Mancare copiiSpaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj. Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana. Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg....Citeste continuarea
Bors de urzici cu leustean si usturoi
Postat de: katty in CiorbeCuratam bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama....Citeste continuarea
Bors cu fasole alba mini si leustean
Postat de: RODIMUR in CiorbeCu o seară înainte de preparare se alege fasolea, se spală bine și se pune cu apă rece, la înmuiat. (Dacă nu ați pus fasolea din timp la înmuiat, alegeți-o, spălați-o...Citeste continuarea
Beef Wellington cu galbiori de padure
Postat de: mihaelar63 in VitaBucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se...Citeste continuarea
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPreparare Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas: Aluat pentru Branzoaice pufoase: Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea....Citeste continuarea
Biban la cuptor, cu lamai confiate
Postat de: ctlina in PesteIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de...Citeste continuarea
Batoane de ovaz cu capsuni si...
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganIncalzeste cuptorul la 180 grade C. Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt. Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si...Citeste continuarea
Burger de casa
Postat de: panacris in VitaCarnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate...Citeste continuarea
Burger de vita
Postat de: Meea in VitaPentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late...Citeste continuarea
Bazlama - Painici turcesti cu iaurt...
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se...Citeste continuarea
Blat de tort clasic
Postat de: MotanLaOale in Scoala de gatit BucatarasOuale se separa in albusuri si galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza....Citeste continuarea
Bubble bread-for kids
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru inceput se amesteca 50 gr faina cu drojdie , zahar si apa calduta . Se lasa 10 minute pana drojdia incepe sa actioneze . Eu am framntat aluatul in continuare cu ajutorul...Citeste continuarea
Briose umede cu zmeura si stafide
Postat de: eumimi in PrajituriUntul moale, de la temperatura camerei, il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare. Adaugam iaurtul si apoi faina...Citeste continuarea
Bautura cu aroma de turta dulce
Postat de: ancutsa in BauturiPentru decorațiunile de ciocolată, se topesc cele două feluri de ciocolată, în castronele diferite, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se desenează cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Branza tofu la grill, cu legume la...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postLegumele se curăță, se spală, se porționează și se fierb la aburi, timp de 35-40 de minute. Brânza tofu se strecoară de lichid, se usucă și se taie felii, cu grosimea de 1 cm....Citeste continuarea
Baghete frantuzesti
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, fărâmițând drojdia în 110 ml apă călduţă și amestecând până se dizolvă, se adaugă şi aprox 120 g...Citeste continuarea
Blanquette de veau -tocana...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit...Citeste continuarea
Bagheta umpluta cu ton
Postat de: sufletista in PestePestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele...Citeste continuarea
Baba Ganoush-salata de vinete...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele coapte se curata de coaja si se toaca marunt. Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu pasta tahini, zeama de lamaie. Dati usturoiul prin presa speciala. Sarati....Citeste continuarea
Bomboane naturale cu curmale si nuci
Postat de: ctlina in Vegan / Raw veganScoateti samburii din curmale. Mixati curmalele, cu nucile, scortisoara si sarea pana obtineti o pasta. Umpleti o forma de bomboane in silicon cu pasta obtinuta si dati la rece o noapte....Citeste continuarea
Bors de sfecla rosie
Postat de: lucy2002 in CiorbeSe pune sfecla rosie la fiert. Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei. Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu branza si...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carneSe fierb cartofii in coaja (sau se pot fierbe inainte cu o zi). Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. La fel se da si casul pe razatoare....Citeste continuarea
Bors de cartofi cu sfecla rosie si...
Postat de: merisor67 in CiorbeSpălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă....Citeste continuarea
Bors rapid de fasole cu scarita...
Postat de: lucy2002 in CiorbeDesfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare. Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete. Calim...Citeste continuarea
Bors de fasole alba uscata, cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, cu o zi înainte, se spală și se pune la înmuiat, cu apă rece. A doua zi, se aruncă apa în care s-a înmuiat fasolea, se adaugă altă apă și se dă...Citeste continuarea
Bors de curcan
Postat de: lucy2002 in CurcanCopanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem....Citeste continuarea
Bors de vara
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura. Se pun intr-o oala si se calesc 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, sare, piper si se fierbe 15-20 minute....Citeste continuarea
Baghete cu iaurt si cascaval
Postat de: lucy2002 in PiineIntr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat...Citeste continuarea
Bors de perisoare din salau la...
Postat de: simona72 in MulticookingCarnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare...Citeste continuarea
Budinca sarata algeriana cu faina...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea. Amestecati bine cu un tel sau la robot. Incorporati treptat...Citeste continuarea
Biscuiti sarati (crackers) cu seminte
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un bol, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul si apa si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si usor...Citeste continuarea