Ciocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei. Mixezi untul cu zahărul măcinat, esența de vanilie și sarea până se spumează. Adaugi ciocolata topită și apoi pe rând ouale mixând în continuare. Pui făina și o...
Încingi cuptorul la 180°C. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 28x19cm și ungi pereții cu unt.
Într-un bol pui făina cernută împreună cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Torni deasupra ingredientele: unt topit, cele 3 ouă,...
Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15 minute. Intre timp scoți sâmburii de la vișine și tai căpșuinle cubulețe. Adaugi fructele...
Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat cerni cacaua și laptele praf. Iei siropul de pe foc și adaugi untul...
Pentru blat, separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr măcinat până își dublează volumul și se albesc, iar zahărul se topește. Adaugi in fir subțire uleiul, apoi laptele.
Amesteci făina cu praful de copt și o pui...
Blatul:
Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, omogenizezi, apoi torni laptele. Separat, amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi adaugi amestecul și omogenizezi bine. Torni 3/4 din...
Mixezi ouăle cu un praf de sare și cu zahărul măcinat. Adaugi laptele călduț și untul topit și răcit și omogenizezi.
Adaugi făina și bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lămâie si amesteci din nou. Adaugi bananele pisate cu furculița și omogenizezi. Ungi formele de...
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci cu mâna până când se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de...
Pentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea...
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi.
Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Torni crema de brânză în tava...
Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Cureți merele, le toci cubulețe și le stropești cu zeama de...
Blatul:
Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte.
Într-un alt vas amesteci făina cu...
Merele le speli, le cureți de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, le pui într-o cratiță, apoi adaugi zahărul, untul și stafidele (spre final).
Pui merele la foc mic până scade toată zeama lăsată, amestecând din când în când. La final...
Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească.
Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până la omogenizare.
Adaugi ciocolata ușor călduță, biscuiții (o parte dați prin robot, o parte...
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o...
Blat:
Într-un bol, bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până obții o bezea lucioasă.
Nucile le mărunțești cu un blender și le încorporezi cu o spatulă în spuma de albuș.
Tapetezi tava cuptorului cu...
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi.
Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Torni jumătate din crema de brânză...
Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca măcinată, făina, esența de rom și un praf de sare.
Separat, amesteca brânza dulce cu...
Pentru o foaie folosești 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adaugi pe rând cele 3 linguri de zahăr măcinat și mixezi până obții o spumă tare. Într-un bol amesteci cele 3 linguri de nucă macinată cu o lingură de făină și...
Speli visinele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena....
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea...
Afinele le pui pe foc cu 50g de zahar și le lași până ce au lasat sirop și zahărul s-a topit. Le scurgi apoi, siropul îl amesteci cu amidonul și îl fierbi pâna ce se îngroașă. Adaugi afinele și lași să se răcească.
Nuca o prăjești și apoi o...
Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea...
Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul și le lași să se răcească 10 minute.
Separi gălbenușurile de albușuri și le adaugi peste...
Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Împarți aluatul în 2 bile, le...
Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau...
Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana...
Untul moale la temperatura camerei îl mixezi cu zahărul până când devine cremos și aerat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare adăugare.
Separat amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un alt vas amesteci iaurtul cu...
Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o lingură, apoi pui drojdia și omogenizezi.
Adaugi făina și frămânți (ai grijă să nu pui...
Într-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen, oprești focul. După ce s-a răcorit, adaugi gălbenușurile, câte unul pe rand, și amesteci bine....
Desert negresa cu visine si crema de branza
Ciocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei. Mixezi untul cu zahărul măcinat, esența de vanilie și sarea până se spumează. Adaugi ciocolata topită și apoi pe rând ouale mixând în continuare. Pui făina și o...
Desert prajitura rapida cu mere
Încingi cuptorul la 180°C. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 28x19cm și ungi pereții cu unt. Într-un bol pui făina cernută împreună cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Torni deasupra ingredientele: unt topit, cele 3 ouă,...
Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine
Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15 minute. Intre timp scoți sâmburii de la vișine și tai căpșuinle cubulețe. Adaugi fructele...
Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci
Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop. Separat cerni cacaua și laptele praf. Iei siropul de pe foc și adaugi untul...
Desert tort spirala cu fructe de padure si glazura oglinda
Pentru blat, separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr măcinat până își dublează volumul și se albesc, iar zahărul se topește. Adaugi in fir subțire uleiul, apoi laptele. Amesteci făina cu praful de copt și o pui...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Blatul: Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, omogenizezi, apoi torni laptele. Separat, amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi adaugi amestecul și omogenizezi bine. Torni 3/4 din...
Desert briose cu banane
Mixezi ouăle cu un praf de sare și cu zahărul măcinat. Adaugi laptele călduț și untul topit și răcit și omogenizezi. Adaugi făina și bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lămâie si amesteci din nou. Adaugi bananele pisate cu furculița și omogenizezi. Ungi formele de...
Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci cu mâna până când se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de...
Desert tort cu crema de mure si piersici
Pentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea...
Desert prajitura frageda cu branza si prune
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Torni crema de brânză în tava...
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta
Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Cureți merele, le toci cubulețe și le stropești cu zeama de...
Desert tort cu crema de piersici si zmeura
Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte. Într-un alt vas amesteci făina cu...
Desert Prajitura rasturnata cu mere
Merele le speli, le cureți de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, le pui într-o cratiță, apoi adaugi zahărul, untul și stafidele (spre final). Pui merele la foc mic până scade toată zeama lăsată, amestecând din când în când. La final...
Salam de biscuiti cu alune si mascarpone
Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească. Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până la omogenizare. Adaugi ciocolata ușor călduță, biscuiții (o parte dați prin robot, o parte...
Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o...
Prajitura cu jeleu de capsuni, nuci și ciocolata
Blat: Într-un bol, bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până obții o bezea lucioasă. Nucile le mărunțești cu un blender și le încorporezi cu o spatulă în spuma de albuș. Tapetezi tava cuptorului cu...
Desert prajitura frageda cu branza si capsuni
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Torni jumătate din crema de brânză...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca măcinată, făina, esența de rom și un praf de sare. Separat, amesteca brânza dulce cu...
Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si crema de vanilie
Pentru o foaie folosești 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adaugi pe rând cele 3 linguri de zahăr măcinat și mixezi până obții o spumă tare. Într-un bol amesteci cele 3 linguri de nucă macinată cu o lingură de făină și...
Desert prajitura cu urda si visine
Speli visinele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena....
Desert tort cu ciocolata, mure si crema mascarpone
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea...
Desert prajitura Ochelari
Afinele le pui pe foc cu 50g de zahar și le lași până ce au lasat sirop și zahărul s-a topit. Le scurgi apoi, siropul îl amesteci cu amidonul și îl fierbi pâna ce se îngroașă. Adaugi afinele și lași să se răcească. Nuca o prăjești și apoi o...
Desert prajitura cu mascarpone si piersici
Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea...
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici
Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul și le lași să se răcească 10 minute. Separi gălbenușurile de albușuri și le adaugi peste...
Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza
Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Împarți aluatul în 2 bile, le...
Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500
Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau...
Desert prajitura cu nuci si crema de branza
Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana...
Desert tort cu mure si mascarpone
Untul moale la temperatura camerei îl mixezi cu zahărul până când devine cremos și aerat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare adăugare. Separat amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un alt vas amesteci iaurtul cu...
Desert cornulete fragede cu smantana si unt
Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o lingură, apoi pui drojdia și omogenizezi. Adaugi făina și frămânți (ai grijă să nu pui...
Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura
Într-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen, oprești focul. După ce s-a răcorit, adaugi gălbenușurile, câte unul pe rand, și amesteci bine....