Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu furculița și se omogenizează.
Se adaugă cacaua, făina, esența de vanilie si praful de copt...
Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea...
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când.
Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. Se adaugă făina și se...
Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția.
Se bat gălbenușurile și ouăle împreună, se adaugă peste ciocolată și se omogenizează....
Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și amidonul și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi se lasă să se răcească....
Se pregătește mai întâi umplutura de mere.
Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli.
Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se...
Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul topit, esențele, făina și praful de sare. Se frământă aluatul cu mâna timp de 15-20...
Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, cacaua, sarea). Separat, se bat spumă ouăle cu...
Se cerne făina cu praful de copt și cacaua.
Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă.
Se adaugă, întâi...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Se scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două.
Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina și se omogenizează.
Abușurile se bat spumă cu...
Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.
Se scoate dovleacul din...
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.
Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.
Se curăță merele, se...
Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte).
Pentru...
Pentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt și se omogenizează aluatul. Se...
Se mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se...
Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau...
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă...
Pentru blat, se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă...
Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit.
Se mixează untul de la temperatura camerei cu zahărul și sarea până când zahărul se topește. Se adaugă ouăle, se mixează bine...
Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul.
Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc la bain-marie.
Se adaugă ciocolata topită și ușor călduță peste ouă, se amestecă...
Cum se prepara Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
Se pun zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până când zahărul este complet topit. Când se formează o spumă albă la suprafață, se mai lasă...
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți,...
Pregătești, mai întâi, merele. Le cureți de coajă și semințe și le tai în cubulețe mari. Adaugi zahărul peste ele și le amesteci bine, apoi le pui pe foc pentru 10 minute, timp în care zahărul se topește, se formează sirop și se...
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine. Tapetezi fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu...
Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până când se formează sirop. Adaugi amidonul și omogenizezi. După ce se îngroașă adaugi untul tăiat...
Desert cheesecake cu ciocolata
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Briose cu banane si ciocolata
Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu furculița și se omogenizează. Se adaugă cacaua, făina, esența de vanilie si praful de copt...
Desert placintele cu mere
Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea...
Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura
Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Desert brownie cheesecake
Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când. Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. Se adaugă făina și se...
Desert Lava Cake
Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat gălbenușurile și ouăle împreună, se adaugă peste ciocolată și se omogenizează....
Desert prajitura cu mere si nuci
Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și amidonul și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi se lasă să se răcească....
Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao
Se pregătește mai întâi umplutura de mere. Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli. Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se...
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie
Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul topit, esențele, făina și praful de sare. Se frământă aluatul cu mâna timp de 15-20...
Desert briose cu mere
Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, cacaua, sarea). Separat, se bat spumă ouăle cu...
Desert prajitura marmorata cu branza si stafide
Se cerne făina cu praful de copt și cacaua. Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă. Se adaugă, întâi...
Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Desert prajitura cu branza si cirese
Se scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două. Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina și se omogenizează. Abușurile se bat spumă cu...
Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra
Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă. Se scoate dovleacul din...
Desert prajitura invizibila, cu mere
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara. Se curăță merele, se...
Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone
Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). Pentru...
Desert tarta cu pere si branza
Pentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt și se omogenizează aluatul. Se...
Desert clatite cu branza la cuptor
Se mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se...
Desert tort cu mure, nuci si crema de ciocolata
Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau...
Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone
Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă...
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Pentru blat, se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă...
Desert fursecuri cu ciocolata
Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit. Se mixează untul de la temperatura camerei cu zahărul și sarea până când zahărul se topește. Se adaugă ouăle, se mixează bine...
Desert chocolate crinkles
Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul. Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc la bain-marie. Se adaugă ciocolata topită și ușor călduță peste ouă, se amestecă...
Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
Cum se prepara Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa Se pun zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până când zahărul este complet topit. Când se formează o spumă albă la suprafață, se mai lasă...
Desert cheesecake cu ciocolata neagra
Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți,...
Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie
Pregătești, mai întâi, merele. Le cureți de coajă și semințe și le tai în cubulețe mari. Adaugi zahărul peste ele și le amesteci bine, apoi le pui pe foc pentru 10 minute, timp în care zahărul se topește, se formează sirop și se...
Desert cheesecake cu dovleac si ciocolata neagra
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine. Tapetezi fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu...
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata
Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până când se formează sirop. Adaugi amidonul și omogenizezi. După ce se îngroașă adaugi untul tăiat...